24 april 2010

23 april 2010

Var är jag?


Nordtorparen har försökt undfly isvindarna på hemmaplan och njuta av sol och hav. Sol fick han men vindarna var ännu kallare än hemmavid. Då blev det till att njuta av utsikten, fotterapi och båtbesiktning. Och ni som inte är rädda för sand i skorna ser säkert var jag var.

20 april 2010

Bakslag för våren

Så här kan man inte ligga och njuta av solen i Nordtorp idag. Nej här snöar det och är allmänt otrevligt. Men tider skola komma när himlen inte förmörkas av vare sig snö eller aska.
Under tiden vi väntar på detta drömmer jag mig tillbaka till segelbåten i Aqabaviken. Där var det varmare i vattnet än vi har inomhus i Nordtorp.
Posted by Picasa

19 april 2010

Lycklig igen.

Nu sitter jag bakom en dator som är så snabb att jag inte hinner tänka. Framtidens datagrejor heter ACE. Sonen d y har ägnat all ledig tid senaste veckan att inventera mina behov skaffa grejor, bygga ihop och flytta över mina filer. Det var ett hästjobb men nu är det klart. Vi hann dessutom med en trevlig lördagkväll i Haga. Tack för det. Nu skall man lära sig alla nya symboler och annat svårt i min inskränkta lilla värld. Men det har gått tidigare så det gör det säkert nu också. Med en bättre dator kanske inspirationen återkommer och förkylningen försvinner så min sida blir lite mer läsvärd igen. Den kommer att gå för fullt efter 1 maj men det är mycket annat nu. Mäklare, Bygge, Fotvård, plåt-och eternittransporter etc. etc. Men en blänkare mellan varven hinner jag säkert.

15 april 2010

Som ett skillingtryck.

Jag satt inne och njöt av det vackra vädret och så småningom kunde jag inte stå emot. Så jag tog en sväng ner till gården för att prata med snickarna och se om det var något nytt. Utanför dörren möttes jag av en isande vind. Det var då jag kom på dett gamla skillingtrycket som börjar "Så bister kall sveper nordanvinden". Ja, det var så sant som det var sagt och jag skyndade tillbaka till stugvärmen. Här sitter jag nu och väntar på sommaren. Blir det någon sådan??

13 april 2010

Solcellerna på plats.


Idag kom solcellerna på plats. Även om de inte kommer att ge så himla mycket energi så kan man i alla fall få känna sig miljömedveten en stund. Nästan ingen tapetsering kvar. Nu väntar vi bara på elektrikern och avloppsinfiltrationen. Fler bilder hittar du på http://picasaweb.google.com/nordtorp.pp.se

12 april 2010

Ett fyrfaldigt leve.


I dag firar vi Mumien som har födelsedag. Hurra, hurra, hurra, hurra.

Flaggan gick i topp 07.28.

09 april 2010

Sök majoriteten där den finns.

I vårt demokratiska land har vi för närvarande sju partier med 348 mandat och en politisk vilde som lämnat sitt f d parti. Jag är fullständigt övertygad om att majoriteten av alla väljare noga övervägt sitt val och inte alls är intresserade av att partierna förhandlar bort sina ståndpunkter redan före nästa val för att kunna gå i allians med andra. Ur demokratisk synpunkt är det också viktigt att det kommande valet får visa styrkeförhållandena mellan partierna och att de sedan kan finna samarbetspartners på olika håll i olika frågor. Det finns blocköverskridande frågor och det finns frågor som man har svårt att ena sig om inom ett block. Det märks faktiskt allt mer i takt med att september närmar sig. För medborgarnas bästa, slopa valsamarbeten. Om inte, behöver vi bara två partier.

07 april 2010

Blåsippan ute i backarna står....

....niger och säger att nu är det vår. Så här ser det ut vid syrénbuskarna idag. För att slippa gå en sväng till för att ta kort återanvänder jag några bilder från exakt samma ställe 2009 04 07. Alltså för precis ett år sedan. Blåsipporna har inte märkt en sådan hemsk vinter vi haft. De växer som vanligt med eller utan snö. Men därifrån till att gå utan strumpor och skor är steget väldigt långt för mig, även om det är årets varmaste dag idag. På lördag gör Maharajah årsdebut i V75 på Mantorp. Det är väl också ett vårtecken som heter duga. Om jag inte minns fel fanns det en sill som hette Duga när jag var junior för typ femtio år sedan.

Back in business!

Ja, då är påsken firad och ni undrar säkert varför jag inte har skrivit trots att jag medicinerat och inte har varit ute och slarvat. Svaret är enkelt. Här har varit fullt hus och min dator hamnade bakom ett antal tillfälliga sängar. Hela familjen var här och vi hade åtta övernattare. Besöket var vältajmat då påskafton var årets hitills varmaste och soligaste dag i Nordtorp. Påskelden (Foto:Tobias) kom på plats trots att det sett mörkt ut under veckan. Som vanligt runt hundra pers vid elden när Mölndal och SOLlentuna utkämpade årets fyrverkerikamp. Sjuttton vet om inte Lars vann i år. Vackert var det i alla fall. Efter en Indisk påskmiddag i Haga på Påskdagen var det på annandagen dags att städa en aning nere vid bygget. Då var den där Lumbago framme igen och justerade min rygg och i hastigheten fick man även en släng av Bronkit. I dag är jag i alla fall något piggare och har letat fram tagentbord och mus på mitt skrivbord. Mumien säger alltid att "om det ser så rörigt ut på på skrivbordet, hur ser det då ut inuti huvudet på dig"? Kanske ett ämne för en doktorsavhandling? Eller kommer redan memoarerna att ge svar? I dag är vattenledningen nergrävd och det akuta plåtsläppet på lagårdstaket lagat. Rörläggare, målare och snickare sliter i sitt anletes svett och nu börjar man få en förnimmelse om att det snart är färdigt. Det kanske blir inflyttning innan sommaren om allt fortsätter att flyta.