31 maj 2010

Den som spar han har.

Jag har städat ur kättarna i lagår´n för att skapa förvaringsutrymme och sätta upp ett innertak som inte gammalt hödamm ramlar ner igenom. Vad hittar jag då tror ni? Jo, sex gipsskivor som blev över vid husbygget 1975 och kommer att passa utmärkt till nämnda tak. Där sparade jag några kronor. Och de som följde mitt tips om Iceland igår kan utan större uppoffringar köpa flera gipsskivor med skruv och allt idag. Han gav 2,69 på plats i försöket och i finalen blev vinnaroddset 8,92 och platsen 2,05.
1970 satte jag in de fönster som nu har skattat åt förgängelsen.

30 maj 2010

Mors dag och Elitlopp.

I dag har jag för trettiosjätte gången varit ute och plockat liljekonvaljer till Mumien. Det är ju som rubriken antyder Mors dag vilket är synonymt med Elitloppet då bägge evenemangen utspelar sig sista söndagen i maj. I år sätter jag en liten slant på Iceland som trots ett svårt spår måste ses med chans i det stjärnspäckade fältet. Här syns han häsa på sin tränare Stefan Melander på vars hemsida jag lånat kortet.
I fredags besiktade vi ombyggnaden och nu är det inte så mycket som återstår och vi har börjat bära ner en del grejor. Utemöblerna på Laes kommandobrygga är på plats så vid första ostanvindsvackertväder kan vi provdricka en Sort guld och se om myggen håller sig borta.
När vi kom hem på sen fredagskväll efter ett jättetrevligt kalas hos Hans-Olof var det ett meddelande på telefonsvararen. Tro mig eller ej men Forden hade färdigställts 20.03 så när festen gått ur kroppen var det bara att åka och hämta den. Nu får den hålla sig inom synhåll i fortsättningen.
Nytt mobilabonnemang är också på gång, jag återvänder till fadershuset(Telia) så nu har den beige färgen kanske gått ur för den här gången.

28 maj 2010

Utsikt från köksfönstret.

I dag var det dags för besök av älgen Helge igen. Faktum är att när han efter sedvanlig fotografering avvek visade det sig att hans kompis Sixten var med i kölvattnet.

27 maj 2010

Den beige kunden.

Kommer ni ihåg Claes Erikssons TV-serie från anno dazumal? I macken, som serien hette, spelade Peter Rangmar kunden som blev av med sin bil. Han var så försynt och självutplånande att inte ens ljuscellerna till alarmklockan märkte honom. Gissa vem som fått överta rollen. Jo, ni har helt rätt. Det är jag. Sedan fem veckor står Forden på verkstad och de har inte tid att laga den. Det dyker hela tiden upp viktigare projekt. Jag får ju inte bli arg för då får jag hjärtflimmer, men är den inte klar i morgon åker jag dit och hämtar den med bärgningsbil.
Som inte det räckte med bilen gick mobiltelefonen sönder också. Kom i håg att jag fått reklam från The phone house om billigt fortsättningsabonnemang på Telenor. Där schabblade de bort hela grejen genom att byta till ett abonnemang jag inte skulle ha. Jag är ledsen sa den eminente säljaren, det tar en vecka att annulera och jag kan inte byta under tiden. Jag har inte skrivit på något så då åker jag till Telenor. Det gick inte för de påstod att jag köpt ett abonnemang på Phone house som inte var annulerad. Tack och adjö Telenor, vi har ju trivts bra ihop ända sedan hopslagningstankarna som stoppades av den sista Sovjetstaten eller var det Björn Rosengren. Jag åkte hem och köpte via nätet ett billigare abonnemang på Telia och blir nu bara Telenorabonnemanget annulerat kommer jag ju att ha samma nummer i evärderliga tider. Åtminstone så länge hjärtat bankar på.
Som bakåtsträvande GGG säger jag. Det var bättre förr med tele och el.

23 maj 2010

Lågvatten.

Jag undrar varför det är lågvatten i Viaredssjön? Här har ju regnat som sjutton och snösmältningen är klar. I Norrland har de ju översvämningar och bortspolade vägar. Är det kraftbolagen som släpper ut vattnet för att kunna hävda att det är vattenbrist? Eller är det vattenbrist?

22 maj 2010

Askmoln.

I dag har jag läst på Text-TV att Europa inför regler för askmolnen. Jag undrar om molnen bryr sig om det?

20 maj 2010

Mumien mästare.

Som vanligt vid Teleseniorernas våravslutning på Pub Fähuset i Vänga hade vädergudarna vaknat på rätt sida och för första gången i år kände man sig varm och go´. Som traditionen bjuder inleddes övningarna med en tipspromenad och som vanligt var Mumien i den främre träffen. Det behövde inte användas någon utslagsfråga då hon var ensam om 12 rätt och håvade in två nya handdukar vars färg verkade specialdesignad för vårt nya badrum. Som god förlorare nöjde jag mig med att sola mig i glansen av den allvetande. Som vanligt var det också god musik, gott kaffe och trevlig samvaro med de andra relikerna. Jag kan inte undanhålla er Jonas roliga historia. Farmor kom hem till barnbarnet och möttes av den glada nyheten att katten fött 6 ungar. Och de är moderater allihop säger det lyckliga barnet. Det får vi berätta för Fredrik Reinfeldt när han kommer till Dalsjöfors om några veckor sa farmor. Reinfeldt anlände och under efterföljande frågestund bad farmodern barnbarnet att berätta katthistorien. Det gjorde hon med ändringen att alla ungarna var Socialdemokrater. Men sist sa du ju att de var moderater sa den något tilltufsade farmodern. Ja sa flickan, det var de men nu har de fått upp ögonen.

16 maj 2010

Jag tappade sugen av den fula infiltrationen och har inte orkat producera några skrivna ord på länge. Men så kan det ju inte få hålla på. Det finns ju andra glädjeämnen i livet så jag försöker skärpa till mig. Här har varit en besiktningsgubbe och kollat vår nuvarande boning och han hittade väl ungefär de fel vi räknat med efter 35 års slitage. Den tilltänkte köparen har fram till den 21:e på sig om han, mot förmodan, vill ångra sitt klipp. Gräsmattor och inredning nere på gården är i slutfasen av färdigställandet och vi kände att vi måste hitta på något för att koppla av så i torsdags var vi på Åby och såg de båda loppen Konung Gustaf V:s pokal och Drottning Silvias pris, perfekt inramade av en extrainsatt V75- omgång. Tyvärr galopperade vår 13-oddsare Oracle, men efter en makalös upphämtning blev han ändå femma och vi kunde konstatera att vi var rätt ute i tanken. Kombinerat med Mumiens skarpa hästöga gick vi ändå ganska skadelösa från tillställningen även om maten var dyr. Många har undrat om vi inte har tagit några kort på senare tid så här följer en länk med allt nytt. http://picasaweb.google.com/nordtorp.pp.se/2010051602?feat=directlink Ett par veckor till så kan vi säkert flytta in och ta ett tångbad i bubbelbadkaret. Men nu väntar vi på Maharajah´s succé i Oslo Grand Prix i eftermiddag.


09 maj 2010

Nya fynd.


Så gott som varje dag har vi gjort fynd i golv, väggar och tak vid ombyggnaden av gamla huset. I fredags hittade grävfirman en sax och en krok av gammalt datum. Dem lägger vi till samlingarna. Men han hittade också en rund platta som verkar ha emalj på mässing och ett mönster. Vi vet inte vad det är. Kanske en detalj till ett seldon? Bland bloggens många kunniga läsare finns det säkert flera som löser frågan åt oss. Tack på förhand.

06 maj 2010

Tack för tipset!

Dagen skulle handla om sopsortering. Jag började med att hyra en släpkärra och lastade allt metallskrot som låg i vägen när det skulle planeras och grusas framför ladugården. Åker du till Getängsvägen frågade grävmaskinisten. Finns det återvinningstation där också säger jag. Nej, men en skrothandlare svarar han. Då får du i alla fall betalt så det räcker till släpkärrehyran. Den som råd lyder är vis så jag körde till skrothandlaren och fick 760 SEK för skräp som jag tänkt slänga på tippen. Inte illa!

05 maj 2010

Jag infiltrerar Nordtorp.


Är man en infiltratör när man utför avloppsinfiltrering? Jag får små anfall av missmod och undrar om det är mig personligen som miljökontoret är ute efter. Här på gården har aldrig varit några problem med avloppet. Dricksvattnet är utmärkt och infiltrationen luktfri. När vi nu bygger om huset tyckte vi att det skulle vara bra med ett nytt infiltrationsdike så allt fortsätter att vara problemfritt. Då blev vi ålagda att bygga vad som i det närmaste kan liknas vid en skjutvall på 126 kvadratmeter och 1,5 meters höjd. Merkostnad för utförandet 40 000 SEK plus 5000 SEK för att få tillstånd. Jag undrar vad man kommer att göra med alla undermåliga avlopp som finns? Det kanske är läge för investeringar i markentreprenadbranschen? Innan de investeringarna har räntat sig hoppas jag vallen blir grön och skyddar oss från de varma sydvindarna till sommaren.

04 maj 2010

Från hyllningssångare till hyllmålare.

I Nordtorp slänger vi oss mellan lianerna. I dag hade jag riggat upp vår gamla kökshylla på en vägg i lagår´n för att piffa upp den i samma nyans som nya kökspanelen. Solen sken och jag hade ett underbart målarljus med öppen dörr. Men samtidigt som jag doppar penseln i färgen slår dörren igen ackompanjerad av åskdån och hagel. Det blev helt svart och första strykningen blev fördröjd med minst tjugo minuter. Men sedan blev det bra. På torsdag gör jag nästa strykning och sedan kasserar jag in beröm från Mumien.

02 maj 2010

Sångarhyllning.

Pettersson och jag hade, i ett svagt ögonblick, vid det förra fyrtioårskalaset lovat att lära oss den polska hyllningssången Stola, Stola inom ett år.
Stola Stola Yeh Gia Gia Nom
Stola Stola Yeh Gia Gia Nom
Stola Stola Yeh Gia GIA NOM
YEH GIA NOM!
Vi klarade inte av alla verserna till Margaretas kalas i går utan har fått ytterligare några år till på oss. http://www.youtube.com/watch?v=jYTK9im4dyc&feature=related Men jag lovar att vi tog i med Ja, må hon leva och klarade ovanskrivna refräng ganska bra. Oj så mycket god mat och tårtor vi fick för att inte nämna hojtaroljorna av alla upptänkliga märken som det hela sköljdes ner med. Som vanligt ett storståndligt kalas. Idag har vårens ankomst avnjutits med utspruckna björkar och skön sol. I morgon är det nio månader sedan jag blev rökfri och fyra månader sedan senaste hjärtflimret. Förhoppningsvis blir det en bra dag..

01 maj 2010

Första maj.

"Första maj, första maj varje sliten kavaj blir en mantel i våsolens glans. Varje trött proletär glömmer mödornas här och går drucken av vårvindens rus." Så börjar Hannes Skölds gamla text till en ännu äldre tradlåt. Det märkliga är inte att den här sången är första maj för mig i högre grad än Arbetets söner och Internationalen. Nej det som är märkligt är att för mindre än trettio år sedan var det stor uppslutning under fanorna på Arbetarrörelsens stora dag. Uppställning bakom paroller och banderoller som de demonstrerande sympatiserade med och trodde sig kunna medverka till en positiv förändring av. I dag samarbetar man med opålitliga miljöpartister och aktar sig noga för att driva krav som inte går hem hos Wetterstrand. Det gör att jag inte marscherar i år och jag kommer inte att göra det igen förrän vi driver egna krav och Wanja Lundby-Wedin och Mona Sahlin har avgått. Nej här kommer att sjungas kampsånger och ropas slagord i en mindre krets i Nordtorp och resultatet blir säkert lika bra för det.
Banderia Rossa på er.