25 juni 2011

Midsommar 2011.

Traditionen med midsommarstång är igång igen. Efter att ha legat i träda några år väckte Maria åter liv i vår gamla tradition igen . Det följdes upp i år och takterna satt i både när det gällde klädning, resning och dansande. Björnen sov lugnt i sitt bo ända till dess den skrämdes upp. Vädret var traditionsenligt gott även om själva solen lyste(?) med sin frånvaro. Trevlig samvaro följde i bägge gårdarna och och inte förrän det korta mörkret ljusnat spred sig sömnen över det vackra Nordtorp. Den som vill njuta fler bilder klickar på länken här. https://picasaweb.google.com/105892258677834045317/Midsommar2011#

22 juni 2011

På kalas!

I går hade vi förmånen att vara med på en jättetrevlig lunch där vi fick många nya bekantskaper och massor med god mat. Är det någon som kan gissa var vi var? Här följer några bilder som vägledning.

20 juni 2011

Jag läste i Bohusläningen....

..... att det rapporterats ovanligt många kantarellfynd så här tidigt på säsongen. Nyfiken som jag av naturen är, var jag tvungen att gå min runda för att se om tecknen håller i sig även här på höga inlandet. Nu är det ju så att alla kalhyggen häromkring har reducerat lokalerna för matsvamp, men ändå hittade jag tre små gulingar. De nio rödlistade såg jag som vanligt inte ett spår av vilket styrker min teori om att det bara var överklagningstillhyggen. Långt från hemmets härd och endast iklädd T-shirt upptill började det ösregna och om jag såg ut som en dränkt katt innan jag kom hem så var det bara förnamnet. Då var det skönt med en varm dusch innan jag uppfann en ny fiskgryta att överaska Mumien med när hon utarbetad av lönearbete anlände hemmet för att sätta igång med sömnadsarbete. Här syr vi hellre om fem sittdynor än köper en ny. 

15 juni 2011

Lie sökes!

Mumien tar sig friheten att under Laes kreativitetstorka använda hans blogg till ett ovanligt ändamål. Jag har sökt på "nätet" för att se var man kan få tag i en lie. Ni vet ett sånt där gammaldags jordbruksredskap som man medelst handkraft och finess slår av gräs med. Nu hör det till saken att jag redan har 2 exemplar av denna geniala uppfinning (och även kunskapen som far lärde mig.) Problemet är bara att bladen är för långa. Vadå, säger experten. Ska dom inte vara det? Jo, det beror bara på vad man ska slå. F.d. grannen kom härom dagen och visade sitt exemplar som hustrun köpt på auktion. Först hade han undrat vad han skulle ha missfostret till men tog tillbaka när han upptäckte hur bra den var till dagens ändamål. Med lätthet och korta bestämda drag finputsade han runt pioner och förvildade jordgubbsplantor och humle. Beundrande åsåg vi denna konst och då fick jag idén att det kanske fanns något dylikt att hitta på "tradera" eller "Blocket" eller vad de heter. Jo pyttsan, det fanns ALLT utom just liar. Dessutom var alla gamla saker (mycket skräp också) mycket åtråvärda och fantastiska enligt säljaren. Missmodigheten spred sig när jag "rullat" igenom allt från bonader, yxor och gamla spinkfåglar. Nå, är det nån som har en kort lie ståendes oanvänd någonstans? I så fall är jag intresserad!

12 juni 2011

Okastrerade hankatter ett gissel.

Nu har Jambo fått stryk igen. Ja inte av oss utan av en sådan där styrykarkatt som ingen vill kännas vid. Som vanligt slutar det med hopp på tre ben, bölder och infektioner. Dessutom är det inte roligt för den lille stackaren att gå omkring med en strut runt huvudet. Mumien får ägna åtskilliga timmar till att transportera sjuklingen och sedan vänta och betala. Det är tur att gossarna är försäkrade för den här gången kostade det 2500 SEK plus mediciner. Självrisken blev cirka 600. Det är ju så onödigt för vad har en ägare för glädje av en katt som stryker omkring med två intressen. Betäckning och slagsmål. Vi har nu beslutat att försöka ta ett foto på marodören med teleobjektivet så att någon kanske vet vem som äger den. Hittar vi ägaren finns det två alternativ. Antingen kastrerar de sin katt eller också blir den avlivad.  

07 juni 2011

Helg med reset.

I torsdags var vi ju och hämtade lökar i Stadsparken. Efter ett styvt arbete lyckades vi gräva ner mer än ett sjuttiotal på avloppsvallen. Lökar av okända sorter varvades med plantor i nya landet innan vi något övermodiga slängde vi oss över den gamla stencirkeln runt Mumiens Rhododendron, vilken sjunkt ner cirka 1 dm lägre än gräsmattan och således dolts under gräset. Vi klarade hälften och törnade in med värkande kroppar för att avsluta arbetet på lördag. Men lördagen infann sig med lika rådbråkade kroppar så vi beslöt oss för en inköpsrunda. Mumien köpte sådana där byxor som han i Kalles klätterträd har och säg vad som inte kläder en skönhet. Kombinerat med diverse överdelar blev hon riktigt nöjd. Själv hittade jag inte något jag ville ha så där vi sparade in några kronor som istället kunde användas till plantjord och topdressing. Efter en god måltid övergick jag till TravTVtittande medan Mumien topdressade och gjorde fint. Söndagen skulle sedan ägnas åt att färdigställa Rhododendronstenkanten men då sade kroppastollen till. Flimmer igen, men nu var det faktiskt elva månader sedan senast så det blir ju bättre. När man ringer in och undrar om det går att konvertera direkt så jag slipper äta ödletabletter blev jag ålagd att åka ambulans. Det kändes lite löjligt eftersom Mumien gärna hade kört mig. Samtidigt är det skönt att veta att det finns resurser när man behöver dem. Fantastisk omvårdnad och elbehandling gjorde att jag var hemma i egen säng 00.30 och efter en god natts sömn kunde jag fira Nationaldag med de andra ungdomarna i Sandhults Hembygdsförening uppe i hembygdsstugan på Götsereds fjällar. I dag har jag varit i Skene och röntgat det bråkande knät. Ännu ett bevis på bra sjukvård. Jag hann inte sätta mig i väntrummet innan jag blev uppropad. Jag hoppas det går lika bra för Yamboree som är hos veterinären just nu, för att komma på fyra ben så snabbt som möjligt efter förra veckans stora kattslagsmål.


06 juni 2011

Sveriges nationaldag.

Skall gå i blått och gult så vi försöker återspegla det hela i blåsten.

02 juni 2011

Ovanlig skatteåterbäring.

Borås kommun har bytt ut växterna i stadsparkens rabatter. Då bjöd trädgårdsmästaren in kommunens medborgare att fritt hämta de upptagna vårlökarna. Det kallar jag återanvändning och nog kommer avloppsvallenvallen att se bättre ut nästa år med prunkande tulpaner, påskliljor och andra mer eller mindre kända lökväxter. Det kan man kalla skatterabatt. Tack för det Borås Kommun! Eller heter det Borås stad? Nu undrar jag bara om vi kan få RUT-avdrag om vi hyr in en seriös planterare från något callcenter.