31 oktober 2011

Han lovar runt.

Jag läste min senaste egentillverkade blogg som var ifrån den 30 september. Där lovade jag att återkomma när jag var klarare i huvudet. Det har varit svårt att hålla det löftet och det är inte helt säkert att det är klart däruppe ännu. Men det är inte några enkla sjukdomar jag dragits med. Mitt upp i alla infektioner och lunginflammationer har jag plågats av Kristallsjuka. Det är ingen ny variant på Näckrosmalaria utan en obehaglig åkomma som satte sig på balansnerven där åstadkom yrsel och illamående. Nu har jag fått ett träningsprogram och enligt prognosen skall jag vara som vanligt om någon vecka. "Det är tur en blev som en blev när en inte blev som en skulle". Det har jag lärt mig av Stefan och Krister och det har gett stor tröst genom åren.Veckan på Azorerna var helt underbar. Kanonväder på dagarna  och några regnskvätt på nätterna. Det är ju precis så som vi vill minnas 1950-talet. Men än en gång missade jag Kaskeloterna. Men det ger mig ju anledning att spara ihop till en ny resa. Lördagen som vi spenderade i den underbara parken i Furnas var det några andra som var ute med valskådarbåt och såg 7 Kaskeloter vid samma tillfälle. Nytt rekord sade skepparen men vi fick inte chansen att se en enda på grund av för hög sjö.Nästa gång skall jag inte ha några andra planer än Valar. Jag hoppas nästa gång infaller innan det blir valår här hemma.
Världsturismdagen var ett nytt påfund som firades den 27/9 och det gav hotellet möjlighet att återgälda en del av sitt arvode genom att bjuda på buffé, öl, vin och för den riktigt torstige Gin och Tonic samt Cognac och likörer. Det är ett mycket trevligare sätt att bli yr på än Kristallsjuka. Det står jag för.
Jag måste väl nämna att jag inte badade i ungdomens källa som den svarta svanen härovan. En orsak var att jag var rädd att helt bli av med min surt förvärvade pension som Nordea gör sitt bästa att sänka varje halvår. En annan orsak är att när jag är frisk tycker jag att jag är ungdomlig så det räcker. En tredje orsak var det som svanen gjorde under tiden han simmade!

12 oktober 2011

Eländiga dagar...

Blogginnehavaren hälsar till läsarna från sjuksängen. Mer information finns på Mumiens blogg http://mumiensmodifikationer.blogspot.com/ med hälsning från Spökskrivaren.