28 mars 2013

Glad påsk.

Glad Påsk
önskar
Nordtorparna

27 mars 2013

Ingen julgran till påskelden?

Tror någon att det finns en möjlighet att julgranen skall uppstå ur vinteridet före påskafton?
Men när man nu ser hur snabbt snösmältningen går här uppe på prärien är det lätt att tänka sig en förestående vinjettförändring på bloggen.

Pump, driva och diva.

Här ser man var drivorna bildas.

26 mars 2013

Bra med växthus..

Vi har fört en lång diskussion hur vi skulle kunna gräva ner laxen, nu när det är en halv meter tjäle, så att den blir färdig till Långfredagen. Det var då vi kom på att i växthuset är det ju varmt på dagarna så då kanske inte tjälen är så djup där. Sagt och gjort ett djupt andetag och vi sittter i bilen och åker in till knallemetropolen Borås där det bland mycket annat även finns en fantastik fiskaffär. Men på vägen är det många hjärtflimmer som skall undvikas för är det något inte Boråsare behärskar så är det rondellkörning och rondeller finns det en uppsjö av. Men Mumien räds ingen utan kastar oss med dödsförakt ut bland de okunniga och jag sluter ögonen och litar på hennes tur och skicklighet. Ja det gick bra och nu har vi förutom att grava lax även lagt in sill på en bråkdel av tiden det tog att åka och handla. Så nu är det bara att avvakta att sillen i kylskåpet och laxen i växthuset blir färdiga att serveras till en kall öl och en sup. Någon kanske hellre vill ha ett glas vitt eller påskmust? Det går bra, vi ordnar det mesta. Men att kratta trädgården i köden och blåsten skjuter vi på.

Påsken 2011 var lite senare än i år.

24 mars 2013

Vårmarknader.

Att vi hinner med i det som borde vara lövsprickningens tid men istället ger oss blåfrusna öron, näsa, hals och fingrar är ett under. I går var det vårmarknad i Stenungsund där Echset ställde ut. En överraskning var att vi träffade Berth som vi inte sett sedan hans utställning i Uddevallavarvets skyddsrum i somras. Många vackra och praktiska ting till beskådande. Bl a ollonvärmare inför Påsk. Därefter blev det bilkaravan hem till Echset som bjöd på kaffe och smörgåsar samt sina berömda muffins. Vi kom hem strax innan jag somnade i passagerarstolen under Mumiens trygga chaufförsgärning. Väl hemma var jag ju tvungen att kolla hur många miljoner jag vunnit på V-75. Men jag hade bara V-43 så champagnen får forsätta att stå på kylning ytterligare någon vecka. När vi nu ändå var i marknadstagen drog vi in till Borås och gick på trädgårdsmässa i Åhagas gamla lokstallar. Ett eldorado för Mumien som fick gratisprov av både frön och guldpengar. Några inköp av lökar och handskar lyckades hon också få gjort innan det bjöds traktering i restauranten. Därefter åkte vi ner till Lockryd och införskaffade två plaststolar som är lätt avtorkbara och lättflyttade så vi kan njuta av solen i lä på olika ställen. När vi kom hem fanns det inte lä och sol samtidigt på något ställe så invigningen får anstå till dess temperaturen kommer över nollpunkten och Beaufortskalan inte överstiger två.
 
Det är det här vi väntar på!!!!!

22 mars 2013

I Vedens härad.

Under Mars månad har det eldats mer än någonsin. Det är skönt så länge vedtransportörskan orkar med!

21 mars 2013

Med flaggan i topp.

Bröderna tog för sig igår på Valla. Ruhuna Tea tog en meriterande andraplats medan Oolong höll oss på sträckbänken flera minuter innan målfotot kom och basunerade ut att han hade vunnit. Odds 3,04 vilket återställde kontot ordentligt. Det blev ju inte mer än tre sexor på V-86 så det var ett förlustspel.

20 mars 2013

Nyfödd.

Dream Fayline har enligt Kent nedkommit med ett stoföl efter Travkompaniets Maharajah. Vad månde bliva när mormor är självaste Fay Topline?
I kväll startar Travkompaniets Oolong i sista V86-loppet (Lopp 11) på Solvalla och i kvällens första lopp gör hans helbror Ruhuna Tea en intressant debut. All anledning att hålla sig framför datorn i kväll alltså. I alla fall för oss som har för långt till  Sundbyberg och dessutom har svårt för allt skitpratet i TVsändningen.
Dessutom hoppas jag att så många som möjligt besöker Echset på Fregattens vårmarknad i Stenungsund. Hon har lovat att bjuda på kaffe i sin stuga för alla kompisar som är på utställningen när den stänger 15.00 på lördag. En sådan bilkaravan det kan bli!

En del av vårmarknadsprylarna som går under titeln Nätberoende.

19 mars 2013

När de va då.

Nu för tiden är det blåsigt och kallt mest varje dag. Sedan sista veckan i mars förra året är det inte svårt att räkna soldagarna. I dag är det så blåsigt och kallt så jag ids inte ens att gå ut till postlådan och hämta Travronden. Då hittar jag ett kort som är taget så gott som på dagen 36 år sedan. Kallt ser det ut men visst var det fint väder och solen sken som vanligt. Det var så mycket snö att man måste ploga ovanpå plogvallarna. Nog var det bättre väder förr. Ju förr dess bättre. I morgon blir det tyvärr inte någon berättarafton för oss. P g a väderprognosen bytte Mumien en av sina sista betalda arbetsdagar till i morgon. Men vi återkommer. Jag hoppas ingen missade Credit Faylines uppvisning på Färjestad i går kväll. Som en katapult till ledningen trots skor och broddar och sedan ledning hela vägen till mål. Odds 3,07! 

14 mars 2013

Några vyer.

Vi pratar ofta om upplagda båtar i Byfjorden. Men på den här bilden från Hästepallarne verkar det mer som de ligger på "törn" för att få komma in i hamnen och lasta och lossa. Kanske ett nybygge från varvet i bakgrunden. Uddevallabron har ej påbörjats.


Nästa bild gav mig en hel del huvudbry om var fotografen Gösta hade stått vid fotograferingen. Det är ju bron mellan Sundsandvik och Vindön som är i bakgrunden. Jag trodde bilden var spegelvänd, men efter skärskådning hos gamle polar`n Douglas har positionen angivits till där Campingen på Hafsten finns i dag.