19 oktober 2008

God hÄlg

Så har då äppletjuven återvänt till brottsplatsen men nu i form av en äpplespäckad stek och ett antal portioner älgfärs. Denna överaskning presenterades av jaktarrendator´n som också kunde berätta att årets jakt givit två tjurar en ko och en kalv. Sex kalvar återstår på licensen men det är ju många h"ä"lger kvar innan jakttiden är ute.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Då blir det lite "after älg".

Fritt ur hjärtat sa...

Blev erbjuden älgkött igår och inser att jag aldrig tillagat det! Skall bli intressant...
Var é Jens, bortrerst eller lagt av??

Solnasnackar´n sa...

Smaklig måltid!

Lae i Nordtorp sa...

Jag tror Jens snart är tillbaka med sina underfundigheter. I väntan på det kommer här recept på en god älggryta.
1 kg. älgkött
2,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
12 st. enbär
5 st. gula lökar
1 bit grönsaksbuljong
1 dl. vatten
1 dl rött vin
Skär köttet i tunna skivor. Salta och peppra samt stek skivorna hastigt på båda sidor i het stekpanna. Fräs upp den skivade löken. Varva sedan lök och kött med enbär fyll på vatten och vin. Efter att ha puttrat drygt tio minuter i en gryta med lock kan sedan smaklökarna få njuta. Servera gärna med kokt potatis tomatsallad och saltgurka.