21 april 2008

Drottningpokalen

På söndag vänner, då får vi se om Lie Detector håller den klass som vi tror och hoppas. Då är det kval till Drottningpokalen på Åby. Att det är flera uttagningslopp till såväl Kung Gustaf V:s pokal som Drottningpokalen gör det inte mindre spännande. Att vi dessutom får se vår debutvinnare från i fredags Malt Whisky är väl som krydda på moset eller bonus hos Carnegie. Det enda osäkra är vilket väder vår favoritbana bjuder på.
I dag har det varit reparationer och däckbyten på Forden. Enda gången jag behövde vinterdäck genomliden vinter så körde jag fast ändå. Men det var mest chaufförens fel. Altanmöblerna har förflyttats från ladugården och står nu tillsammans med altan- och verandagolv redo för årets inoljning. Kitt till verandafönsterna är inköpt liksom tvättmedel till blåfärgen. Nu återstår det bara att se om skrivaren orkar utföra arbetsuppgifterna också. Man kan säga att anden är villig men köttet svagt.
Det finns även positiva nyheter att rapportera. Fjärilar av flera arter, blommor som formligen exploderar i solljuset muntrar upp humöret till den milda grad. Var och en får avgöra hur varmt det är då. Världens slarvigaste fågel, hafsörnen gjorde en mellanlandning på vår gamla vändplan. Den är av någon anledning mycket populär i rovfågelkretsar. Potatisen gror och väntar på att sättas. Nog är man lyckligt lottad fast man gnäller ibland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det inte dessutom så att det ligger biljetter och väntar någonstans till konsert på söndag med den store idolen Willie Nelson? Livet är ett äventyr!

Lae i Nordtorp sa...

Det hade fallit ur minnet. Eller som Willie säger "I forget to remember...." Men det tar knappt tre timmar från Åby till Malmö så vi hinner. Och så finurligt att vinna ihop till showen i förväg. Men det blir inget stopp på någon rastplats i Halland för då kan man bli rånad på vinsten.