15 juni 2011

Lie sökes!

Mumien tar sig friheten att under Laes kreativitetstorka använda hans blogg till ett ovanligt ändamål. Jag har sökt på "nätet" för att se var man kan få tag i en lie. Ni vet ett sånt där gammaldags jordbruksredskap som man medelst handkraft och finess slår av gräs med. Nu hör det till saken att jag redan har 2 exemplar av denna geniala uppfinning (och även kunskapen som far lärde mig.) Problemet är bara att bladen är för långa. Vadå, säger experten. Ska dom inte vara det? Jo, det beror bara på vad man ska slå. F.d. grannen kom härom dagen och visade sitt exemplar som hustrun köpt på auktion. Först hade han undrat vad han skulle ha missfostret till men tog tillbaka när han upptäckte hur bra den var till dagens ändamål. Med lätthet och korta bestämda drag finputsade han runt pioner och förvildade jordgubbsplantor och humle. Beundrande åsåg vi denna konst och då fick jag idén att det kanske fanns något dylikt att hitta på "tradera" eller "Blocket" eller vad de heter. Jo pyttsan, det fanns ALLT utom just liar. Dessutom var alla gamla saker (mycket skräp också) mycket åtråvärda och fantastiska enligt säljaren. Missmodigheten spred sig när jag "rullat" igenom allt från bonader, yxor och gamla spinkfåglar. Nå, är det nån som har en kort lie ståendes oanvänd någonstans? I så fall är jag intresserad!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det inte någon skära hängandes i vagnboden?
Fast då får man ju böja sig förstås.
Kolla det.fast det har du nog redan tänkt på....
Storasyster.

Mumien sa...

Nja, det var ju själva bladet som skulle vara kort, inte orvet.

Anonym sa...

Du får la gå te smen så får han smi ett bla te dej!
Har du ett lieskaft?

Liemannen... sa...

Tips:

http://www.lieservice.se/

http://www.blocket.se/halland/Gamla_verktyg__liar_grepar_mm_33593992.htm?ca=16&w=2

http://kopochsalj.eniro.se/query?what=gti&category_name=&geo_area=&noimage=&ax=gglks%3D&sort=-fulldate&type_label=S%C3%A4ljes&what=gti&search_word=lie&category_id=5000000&district_code=1&btn_gti=S%C3%B6k

Anonym sa...

Så otäckt att liemannen har kommit in på den här sajten!
Hur har det gått till?

Mumien sa...

Anonym
Han får gärna hålla till här med sådana upplysningar! Lösningen verkar finnas på nära håll! Ödenäs nästa!
Tack Liemannen!

Mumien sa...

Anonym
Liemannen visade sig vara en helt ofarlig JAK från SOLlentuna med sinne för ordning och reda. Inget att oroa sig för alltså. Fd grannen har dessutom haft godheten att låna ut sin lie så någon brandkårsutryckning till Ödenäs behövs inte.