20 juli 2009

Vykort.

Visst var det roligare förr när brevlådan under sommartiden fylldes med hälsningar från olika håll. Alla skickade vykort och när man reste bort hade man en lång lista med sig på människor som skulle uppmärksammas. Det är tydligen ute i dag. Har vi blivit så bekväma att vi inte ens orkar tänka på våra vänner när vi själva njuter vid något vattenhål? Men i år är trenden bruten och vi har förstått att det stora resmålet i sommar är Indalsbanan och Hurtigrutten. Här om dagen ramlade det ner identiska vykort två dagar i sträck och med nästan exakt likadant innehåll och handstil. Det visade sig vara bekanta som träffats på en av Brunossons förträffliga resor och efter gemensamma muntrationer bestämt sig för att skoja lite med oss. Det var både roligt och uppskattat. Dessutom är det ju så att den som reser alltid har något att berätta och vad skall morgondagens vykortsamlare få i sina album om vi inte skickar vykort idag?

Sandareds järnvägsstation ligger ej utmed Indalsbanan men mellan Kalmar och Göteborg.

4 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Vykort vidgar vyerna!
Skriv kort.

Fritt ur hjärtat sa...

Min mamma skickar vykort till yngste sonen. Har hon gjort sedan han var helt liten, det är underbart att se förtjusningen de väcker när han fått, post!

Unknown sa...

Vykort... ?? Det var väl en grej för 1900-talet. Idag delar man med sig på ett mer aktivt sätt via Facebook, mejl och dyl. Din blogg är ett utmärkt exempel! Där kan du ju skapa dina egna "vykort". En fransman jag träffade på Kuba berättade att sist han var där så postade han ett vykort. Det tog 6 mänader innan det kom fram :-) Han skulle dock posta en skörd när han kom hem!

rolf ohlson sa...

Dagens understatment är en verklig goding trots "skitpratet". Gnäggade gott och länge!
Vykort har sin plats i historien, både från förr, nu och framledes anser jag.
Hustrun och jag sänder ett kort till våra barnbarn varje månad till deras resp. månadsdag s.a.s.
Så har vi gjort sedan de föddes. Men efter tolv, tretton år tryter fantasien beträffande motiven. Gör numera korten själv med datorhjälp då vi ju inte reser land och rike runt så ofta.