21 november 2009

Bilder för renoveringsintresseklubbens anteckningar.

Jag vet att många av bloggens läsare är intresserade av hur renoveringsarbetet framskrider. Här följer några bilder som är tagna fram till och med i går. http://picasaweb.google.com/nordtorp.pp.se/Nordtorp20091121?feat=directlink
Hela tiden nya överraskningar. I sågspånen över Mumiens gamla rum hittade snickarn prototypen till de utsirade brädorna på räcket som finns runt verandan på kortet här. Vi hittade också en igenspikad dörr mellan vardagsrummet och sovrummet. Här har fru Johansson i Borås påpassligt presenterat ett foto där familjen är uppställd med dörren och sovrumsfönstret som bakgrund.


Kökspannan var så sönderbränd att det måste varit rena turen att huset inte brunnit ner för länge sedan. Två hål var det på baksidan. Och oj en sådan skillnad det blev när rören försvann på vinden. Bara av brännbart avfall är hitintills borttransporterat runt 25 kubikmeter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka är personerna på familjefotot?
Och vilka var personerna på fotot före (det tycktes försvinna!)

Lae i Nordtorp sa...

Kortet kan vara taget 1917.De två yngre manspersonerna längst bak är Sven, Yngve eller Helge men vem som är vem har vi inte riktigt klart för oss. Den yngre människan längst bak till höger vet vi inte alls. Annars är det Mathilda, Klas, Harald, Elsa och Erik. Men nu, efter publiceringen, kommer snart de rätta identiteterna att strömma in. Ledsen för att det blev fel kort från början. Jag trodde ingen skulle märka det. Men här kom ett bevis på att även jag kan fela, men det är ju inte så ofta numera! Det kortet som försvann var taget 1924 och det är ungefär samma människor, fast fler.

Stig L. sa...

Rörkrökaren tycks inte ha märkt att där var en dörröppning??