13 juli 2010

Petra jobbar på.

Nu har vår Petra ångat på sedan midsommar och ni kan inte ana vad fint det blir. Nu är ju gräsmattorna inte färdiguppväxta på grund av den underbara torkan. Men dammar gör det runt datainställningarna. Om jag vill titta på hennes små meddelanden måste jag ta fram en torkklut. Tanken var att namnet skulle bli Petrus vilket betyder klippa. Men i en slags feministisk diskussion där det undrades varför alla maskiner skall ha manliga namn besslöt vi enhälligt att hon skall heta Petra för det betyder väl samma sak eller? I alla fall har vi varit i klippstaden Petra i Jordanien. Var det förresten därifrån Elvis kompisar The Jordanaires kom ifrån? Om jag fortsätter det här tugget ett tag till kanske Petra byter namn till AAron.


5 kommentarer:

rolf ohlson sa...

Säkerligen en god investering bara hon inte rymmer (eller att någon annan fattar tycke för henne). Hon har väl någon form av märkning?
En kompis till mig köpte en ny utombordsmotor nyligen, då den förra blev stulen. Nu har han målat motorkåpan i en gräll färg och räknar därmed att få ha den i fred.

Anonym sa...

Den går väl att måla om ?

Men Petra lär vara präglad på Matte och Husse och fungerar bara under deras välde har jag förstått.

Lae i Nordtorp sa...

Petra är präglad på husse och matte medelst 500 meter nergrävd kabel. Den ger dessutom ifrån sig oljud om någon illvillig person skulle försöka lyfta den. Personlig kod hadr den som är lika svår att knäcka som Pentagons. Att den är diskret i färgen försvårar ju bortforslande vid dygnets mörka timmar. Men att påsittarklipparen skulle bli så sur att den gick och skar ihop trots ny olja och luftfilter för stora pengar hade ingen råknat med. Däremot hade vi full koll på Micro Mesh vinst till 4,25 i går på jägers. En tiondel av reparationen är härmed ordnad.

rolf ohlson sa...

Kom att tänka på hur det går för Petra när det regnar. Har hon något "garage" att gömma sig i då eller plaskar hon glatt vidare??

Lae i Nordtorp sa...

Hej Igen.
Petra verka älska nederbörd. Då blir hon inte dammig och blek utan får en lyster som den värsta skönhetsmiss. I morgon skall vi byta naglar så att det blir lite mer klös i henne. Hon har tre rakbladskiknandeklippblad. De skall vändas efter tre veckor
och eftersom grundsatsen innehåller 9 blad gör hon alltså slut på 18 uppsättningar på en säsong. Tillsammans med el fär det bli en kostnafd på cirka 50SEK/år-