22 juni 2009

Midsommar i ost.


Nu har jag lagt ytterligare en ort till midsommarfirandena. SOLlentuna! Det får illustreras med fotbeklädnaden till vänster. Fram till dess dansen runt stången skulle börja var det sol och vackert. Men sedan ville vädergudarna annat. Regnet det bara öste ner om man säger så och barnen fick inte vare sig dansa små grodorna eller hoppa säcklöpning.

Det gällde istället att snabbast möjligt ta sig hem till de väntande sillarna för att inte bli våt. Andreas hade bett oss ta med Mor Brittas matjessill från Fristad då sådana läckerheter tydligen inte kan uppbringas i Stockholmsområdet. Maria hade införskaffat övriga sillsorter som skall

finnas på varje välsorterat midsommarmiddagsbord och tillsammans med såväl varmrökt som gravad lax, grönsaker och övriga nödvändiga attribut blev det en festmåltid av oanade propotioner. En trevlig kväll följde och vi förberedde oss för nästa aktivitet. Midsommardag hos Bengt och Agneta på Djurö.


Nu hade vi vädergudarna på vår sida och efter att ha kört genom ett helgtomt Stockholm och njutit av utsikten från bilfönstren under färden över Värmdö, Strömma kanal och Djurösundet var vi framme vid deras oas högt uppe i berget. Sjöutsikt åt alla håll och många vackra båtar som gick förbi. Då kan till och med en

Bohusläning erkänna att Stockholms skärgård är vacker. Men vindarna kan vara märkliga. Jag har t o m sett båtar som varit på väg åt olika håll men bägge kryssar. Men grönt är det och en himla massa sjöfågel. Tyvärr uppblandat med vårt gissel, Kanadagåsen. Nöjet blev fulländat för Mumien när hon efter en utsökt treättersmiddag fick en roddtur med sonen d ä. Men var hade de flytvästarna? Underbart är kort sa Povel och även en dag som denna tar slut. Men vi glömmer inte kaffekakan, pajen och jordgubbstårtan. Matilda åt av jordgubbstårtan så hon blev nästan fyrkantig. Tack för en underbar dag. Nu är vi tillbaka i Nordtorp och väntar på att sommaren skall visa sig även här.


2 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

SOL ute SOL inne, SOL fast regn i SOLlentuna och SOLna, men även jag hade SOL i sinne.

StenHuggarn sa...

Hej!

Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra hemsidor och bloggar som är relaterade till uddevalla! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

Webbringen heter Uddevallas Webbring.
http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/uddevalla.html

/StenHuggarn.