26 februari 2010

En sådan kväll.

Efter gårdagens snöande. Vi fick cirka 15 cm. insåg vi att här måste röjas innan regnet kommer. Sagt och gjort, Mumien tog hand om skyffeln och jag slungan. När jag var klar med vår väg skulle vi flytta undan bilarna för att kunna röja vändplanen. Jag var irriterad och tyckte inte det gick fort nog så jag backade Renaulten rätt ner i slänten. Den fick stå och vi fortsatte röja. Det underkylda regnet strilade ner och det var motvind för snökanonen vart man än riktade den. Men allt går, jag fick till och med rent på genvägen över åkern. Sedan kom vår hjälpsamme granne och drog upp bilen med traktorn. Vi fick sätta i någon slags extrakrok i kofångaren för att klara bogseringen. Mumien tyckte vi skulle ta bort den efteråt, men den får nog sitta kvar resten av vintern för säkerhets skull. Idag regnar det och är hetgrader för första gången sedan 22 december förra året. Det behövs inte mer för att lagårdstaket skall skotta sig själv, välvallat som det är så här i OS-tider. Däremot blev genvägen igenfylld en bit. Det gjorde inte så mycket för det blev så välpackat att det var enkelt att gå över. Bygget framskrider enligt plan, men snickarna är i Staden och skottar snö på tak till dagis och skolor. Märkligt att man har konstruktioner som inte klarar lite snö. Växthuseffekten har vi ju inte haft så himla länge och vid Köpenhamnsmötet verkade de ju avskaffa den helt(!) Så fort mötet var avklarat steg vi in i en fimbulvinter som vi inte sett på många år. Förr sa man kall vinter--fin sommar. Man kan väl hoppas att någon gammal sanning fortfarande gäller.

4 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Och det är inte ens skottår. Kanske 2010 kommer att utropas till Snöslungans år?

Lae i Nordtorp sa...

Curlingtjejerna slog både in och ut många skottar innan guldet var bärgat. De kanske vill att det skall var kvasstens år.

rolf ohlson sa...

Tänk att ha ett självskottande tak!
De e grejer de.
Har försökt skotta taket på stugan från en stege, jobbat med rep också, men det fungerade inte något vidare. Fick mest ont i en axel. Får förlita mig på Vår Herre och hans väderlek när det gäller taket.

Solnasnackar´n sa...

Rolf,
Jo nog har Vår Herre ägnat sig åt VäderLEK i vinter.