18 oktober 2010

Nationaldryck.


Jag blev så sugen på en öl att jag bara kände för att dela med mig.

4 kommentarer:

Stig L. sa...

Den är allt lite väl svart.

Annaa M sa...

Tyvärr börjar yngre generationer svika denna ädla dryck. Vilket illustreras väl av att orden man använder för beställning på irländska barer har ändrats. På min tid sa man "a pint" och menade en guinness. Nu säger man "a guinness" när man vill ha just det. Men yngre vill oftare ha en blaskig Carlsberg eller Heineken eller en licenstillverkad amerikansk flasköl. Dock har den kraftfulla irländska cidern Bulmers (ej att förväxla med brittisk Bulmers) fått ett uppsving, så stort att när man beställer en stor flaska sådan säger man "a pint bottle" utan att ange märket. Vad kallas dylikt? Onödigt vetande?

Solnasnackar´n sa...

Kommer knappast från Utsiktens Bryggeri, va?

Lae i Nordtorp sa...

Jo, visst är den svart. När sedan upphällaren har använt sina sju minuter då är mössan perfekt och vit. Är du sedan på ett ställe där skummet trycks upp mot en krona som sedan syns på toppen, ja då är njutningen total. Vid mina efterforskningar i vårt land har jag bara hittat ett ställe som hanterat denna ljuvliga dryck med tillräcklig respekt och det var Pettersons Krog på Käringön. Men det kanske inte stämmer idag.
Att de yngre sviker har väl med hetsen i dagens samhälle att göra. Vem orkar vänta sju minuter på en öl. Kanske en licenstillverkning på Utsikten hade bättrat på ryktet i Sverige.