29 oktober 2010

Välkommen till Sandareds ostmässa!

Sandhults hembygdsförening har sin årliga ostmässa 30-31 oktober i skolan i Sandared. Bägge dagarna kl.12-16. Då får du inte missa chansen att provsmaka ur det stora utbudet och sedan ladda upp med ostar av varierande styrka och smak till julbordet. Förutom ost finns det många andra godsaker och begivenheter för den intresserade. Allas vår Kent kan tyvärr inte deltaga i år men vi andra håller ställningarna i hans anda.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Alla ser ut att gilla ost!
Synd att vi inte kan vara med!

Stig L. sa...

Lae!Är det rätt datum??

rolf ohlson sa...

Gäseneosten är jättegod!!

Anonym sa...

Är det månne bloggaren själv som sybs i bakgrunden på bilden till BT:s artikel: http://www.bt.se/nyheter/boras/ostmassan-lockarbr-folk-till-sandared(2163862).gm

Lae i Nordtorp sa...

Jo, en spak bloggare är det som syns i bakgrunden. Jag skrev fel datum, jag ber om ursäkt. I BT-artikeln stod det att prästost skall säljas av en kyrkans man. Tyvärr för denna helighet hade Mumien och jag sålt det mesta av prästosten i går så han verkade mest ägna sig åt herrgårdsost. Det ledde till att vi fick flytta oss för att sälja ut den Baskiska fårosten, Gudbrandsdalens mesost eller brunost som norskorna säger. Även den rökta osten såldes ut innan vi för alltid lämnade denna scen och gick till affären och köpte Västgöta Klosterost. Men jag håller med Rolf om att Gäseneosten är fantastisk. Det tycker Amerikanarna också så därför har mejeriet svårt att få fram mjölk till både export och hemmamarknad. Men Gäsene special till jul det är som Arnost i veckorna.