15 mars 2012

Att konvertera passar bra för dagen.

Att konvertera innebär ju att ändra. I måndags ändrade jag min hjärtrytm medelst elkonvertering vilket gjorde mig så pigg att jag förberedde trädgårdspumpens placering så länge igår att jag blev vårtrött. I dag måste det dessutom erkännas att vintern är på väg att konverteras till vår. Säkra tecken på det är att två tranor under kraftigt meningsutbyte passerade Nordtorp på sin väg mot Skara-Berts län. Strax efteråt tog Tofsviporna sitt revir, på vår åker, i besittning. Och blåsippornas antal har idag fastställts till nitton stycken i närområdet. Ett annat vårtecken fast av dystrare slag är att Forden måste fräschas upp för flera tusen för att gå igenom den obligatoriska besiktningen. Offert är även på ingång när det gäller deldemontering av de asksjuka träden.

4 kommentarer:

rolf ohlson sa...

Härligt att våren kommer...men den kostar även här. Service och kamremsbyte på vår "Hisingstraktor" gick på en ansenlig summa..nästan svindlande..men besiktningen gick u.a.
Nu är det också förarens tur att kostas på..körkortsförnyelse stundar..läkarintyg..foto..m.m.
Får se om det blir några kronor över till att kalka "gräsmattan" på landet. (Annars är det kalkat s.a.s.)

Anonym sa...

Ja krukväxterna och fönstren....

Lae i Nordtorp sa...

Hej Rolf!
Förnyelse av körkort är en dyr affär. Jag blev bestulen på en plånbok på kontoret för några år sedan. Den innehöll inga pengar men körkort diverse kort. Förutom allt besvär gick det på flera tusen. Jag hade bl a ett kort som hette Diners Club. När det var dags att betala årsavgiften så fick jag två räkningar. Det visade sig att de öppnat ett nytt konto men struntat i att spärra det gamla. Tur i oturen att ingen hade använt kortet. När jag nästa gång skulle använda kortet så var det spärrat. Så det stulna kortet var fortfarande användbart. Då bytte jag kortföretag.

Lae i Nordtorp sa...

Nu går jag ut och gör färdigt hålet i brunnslocket!!!!!!!!!!!!!