30 december 2014
28 december 2014
Vive la France!
Än en gång har jag sett ett av de Franska storloppen på TV. Arton hästar efter bilen i Prix De Bourgogne, ett himla tjoande och visslande på hästarna och en upphetsad fransk kommentator. Ljud och bildintrycken tillsammans gör att jag för en stund tror att jag kan franska. Tyvärr kan jag ju inte det, men jag kanske lär mig några fraser i Alsace i sommar. I alla fall segrade Stall Dencos fine hingst Solvato. till de facila oddsen 17,00 som vinnare och 5,00 på plats. Vi gratulerar alla inblandade hjärtligt.
24 december 2014
23 december 2014
15 december 2014
Vad hade de gemensamt?
Jo, som flera hade räknat ut har den stackars Lae i Nordtorp blivit beskylld för att, i olika åldrar, likna de uppräknade. Dessutom har han träffat samtliga. På visklubb, bolagsstämma eller som intervjuoffer.
11 december 2014
Vad har de gemensamt?
10 december 2014
Ny Vinjettbild.
Jag försöker ju återspegla årstidernas växlingar i vinjetten. I dag blev det läge för den första vinterbilden. För egen del avskyr jag den mörka delen av året så jag skulle gärna befinna mig på något varmare ställe fr o m November till och med Mars. Men man får nöja sig ändå. I kväll skall jag gå på den lokala LRF-föreningens årsmöte. Där skall vi också bli uppdaterade över vildsvinens framfart i närområdet. Det var tur vi hämtade julgranen i går för i dag är det inte läge för sådana aktiviteter. PS. Vi såg varken varg eller vildsvin men en svettapa sprang förbi så snabbt att hen inte ens hann att hälsa.
Så här ser granarna ut på Madeira redan i November. |
25 november 2014
En så`n härlig dag.
Efter en eländig höst och förvinter så slog det till idag och blev riktigt vackert. Men jag tror att vi kanske har haft bättre väder än Sandared t ex. Vi bor ju 125 m ö h och jag kunde se att dimman låg tät i dalen. Solvärmen gjorde glädjeskutt och levererade 70-gradigt vatten till systemet. Nu är ju dagarna så korta att varje soltimme är värdefull. Vi kunde t o m ta en fika på bänken utanför lagår´n. Jag passade på att ta några kort som följer här.
Dimman lägger sig över Backabo |
Jag måste ju bara vara med |
Tranan visar WNW |
Kaffe, smörgås och Sol |
Kaffe, smörgås och Sol |
Ganska lyckad motljusbild mot Götebacka |
Ture eldar |
Snart är det mörkt |
24 november 2014
Dyrköpt erfarenhet.
I god tid före valet konstaterade jag att det skulle bli dyrt för SAP att liera sig med Miljöpartiet. Mina farhågor har redan besannats. Jag tänker då inte bara på vad det kostar i reda pengar. Nej här är det arbetstillfällen som går till spillo helt i onödan samtidigt som bättre infrastruktur försenas. Men det värsta är kanske den attityd som den gamla kommunisten Karin Svensson Smith visar upp. När hon ställs inför det faktum att Alliansen och Specialdemokraterna kommer att i riksdagen rösta bort "pausen" i Förbifart Stockholm säger hon arrogant, det spelar ingen roll för det är en av grunderna i vårt regeringssamarbete. Vad kommer ett sådant samarbete kosta Socialdemokraterna på sikt. För det är väl fortfarande Riksdagen som har sista ordet.
Etiketter:
Alliansen,
Förbifart Stockholm,
Mp,
SAP
22 november 2014
Ny vinjett.
Så har jag då äntligen fått en ny vinjettbild. Den borde varit på plats för mer än en månad sedan men det har bara regnat och varit gråväder så ingen har orkat ta sig ut med kamera. Jag gör det innan den går i moln sa Mumien och sprang, som den värsta skjutjärnsfotograf ut i morgonrock och tofflor. Nu blir det ingen ny bild förrän snön har lagt sig.
Tranorna har flugit till sydligare nejder. |
17 november 2014
17 november 1995
17 november 1995 minns jag helt klart. Jag jobbade i Göteborg då och skulle åka hem någon gång vid nittontiden. Jag hade breda radialsommardäck och tog mig ganska enkelt till Kallebäck. Jag insåg att det var kaos i backen och svängde ner mot Mölndal körde genom stan och ut på E3. Det gick ganska bra men var lite slängigt. När jag kört förbi Partille och kom fram till uppförsbacken med en tunnel på toppen såg jag att det stod både person- och lastbilar på tvären men det var plats mellan de. Jag tog ett snabbt beslut, så hög fart som möjligt för att kryssa mellan bilarna. Så låg fart som möjligt för att inte få sladd. Jag kom emellan men kände hur det började slira. Skulle jag bli först i karavanen som inte kommit upp. Nej, jag klarade mig och kom i knapp styrfart in i tunneln där det var lite grepp för däcken. Resten av vägen till Alingsås var en nervpärs men på något sätt klarade jag mig. Jag stannade vid Maxi och ställde mig vid en levarantörsinfart under tak och tog en cigarett. Benen skakade och jag insåg att det var ingen återvändo. Vägen till Borås var helt tom men något större fordon hade kört alldeles nyss så jag hade ett spår att åka i. Ju närmare Borås jag kom ju mer snö var det och hade jag inte haft spår att åka i hade jag fastnat. Jag klarade mig på något sätt, antagligen mina skyddsänglar som vanligt! Jag var hemma 23.30 och att åka till Göteborg dagen därpå var inte att tänka på. Hade jag varit smart hade jag naturligtvis tagit in på hotell i stan. Till historien hör att detta var sista tiden innan Telia skulle slaktas så det var ju en nervös tid. Skulle man ha ett jobb efter nyår. På fredagen när jag som sagt arbetade hemifrån fick jag erbjudande om ett jobb som jag tackade ja till. Sen ville man inte ha mig men då ringde det från annat håll och jag tackade ja till det också. Då ringde den förste och sa att det blivit ett missförstånd. Jag tackade nej och sedan föll det sig ju så att jag blev regionchef på Telia Division Personalförsörjning och då fick jag tacka nej även till det andra erbjudandet. Om det var ett bra beslut kan vi fundera på men idag betalas min pension av Tieto Enator och det är jag tacksam för.
15 november 2014
Om Släktforskning i Sandhults Hembygdsförening.
Släktforskning
16 november 17:00
i Hembygdsstugan Götsered i Sandhult
Fler och fler intresserar sig för släktforskning. Hembygdsföreningen har därför inbjudit
Carl-Göran Järbyn från Borås Släktforskare som kommer och berättar vad släktforskning är och hur vi utövar den.
De som redan kommit igång kan vittna om hur fängslande det är att fördjupa sig i sina släktingar flera generationer bort.
Etiketter:
Borås Släktforskare,
Järbyn,
Sandhults Hembygdsförening,
Släktforskning
14 november 2014
Ledare från Borås Tidning.
Det är inte synd om Romson
Vice statsministern sänker både Miljöpartiets och regeringens anseende
Ledare 2014-10-30 | Uppdaterad 2014-10-30
I gårdagens Aftonbladet hävdade en krönikör på ledarsidan att ”drevet” mot Åsa Romson berodde på att hon var kvinna.
Vad Aftonbladet anser sig ha att vinna på att reducera Sveriges vice statsminister och Miljöpartiets ena språkrör till enbart kvinna, förblir dock oklart i texten.
Vilka förväntningar Aftonbladet anser att väljarna kan ha på henne som kvinna förblir även det oklart. Det var som ledande företrädare för Miljöpartiet hon sökte sitt mandat av väljarna, inte som en politiker som bara var ett kön.
Och ”drev” eller ej, har Romson haft förtvivlat svårt att leva upp till de relevanta förväntningar som väljarna har rätt att ställa på henne. Det drabbar henne personligen, vilket kan vara nog så jobbigt. Men det är långt värre att hennes agerande påverkar regeringens anseende, och därmed i förlängningen också påverkar bilden av vilken vikt den tillmäter miljöfrågorna.
Att Romson befinner sig ute på väldigt tunn is beror således inte enbart på att det gröna språkröret är en av de fem ministrar av sex från Miljöpartiet som säger sig ha knarkat.
Inte heller på att miljöministern har låtit anställa en person som politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen som 2012 fälldes för att ha smugglat knarksvamp till Sverige.
Detta är försvårande enskildheter, förvisso, men de säger också en hel del om Romsons värderingar och omdömesförmåga. Men var och en för sig räcker inte dessa ”narkotikaaffärer” för att sänka hennes trovärdighet.
Inte heller går det att låta det faktum att hon valt att låta bottenmåla sin båt med färg som utgör ett miljöhot, och som dessutom är förbjuden, vara anledningen till att argumentera för att hon borde träda tillbaka. Val av fel bränsle eller att hon låtit dumpa dess gråvatten rakt ut i det övergödda Östersjöns syrefattiga vatten räcker inte heller.
Det står en minister och en miljöaktivist fritt att välja att knarka, anställa andra som har smugglat knark och att dessutom oblygt tala med kluven miljötunga. På samma sätt som det givetvis har varit upp till andra ministrar att välja att inte betala TV-licens eller att anställa barnflicka utan att meddela skatteförvaltningen.
Även den nytillträdda Alliansregerings ministrar fick 2006 sin handel och vandel granskad. Det ledde till att Cecilia Stegö Chilò försvann efter tre dagar och Maria Borelius följde snabbt i hennes spår.
Åsa Romson däremot, hon sitter kvar.
Varför mäts hennes val annorlunda?
De har ministerrollen gemensamt och de är alla kvinnor. Men måttstocken som de moderata statsråden mättes med var uppenbart konstruerad på ett annat sätt än den som Romson mäts med idag.
Varför?
Just nu är det inte ”drevet” som är Romsons största bekymmer, utan vad som kan komma att uppdagas härnäst.
Ju fler enskildheter som dyker upp, desto entydigare blir den sammantagna bilden av att Åsa Romson är en belastning för såväl Miljöpartiet som den rödgröna regeringen.
Ledarredaktionen
I Nordtorp instämmer vi!
30 oktober 2014
Tredjeklassare 1954.
With a Little help from my friends skulle man kunna säga.
Efter kommentar från Lotta, telefonsamtal från Echset och träff med Georg på Berättaraftonen i går verkar det som om det mesta löser sig. Utom mitt numera så dåliga minne förstås. Där skulle man önska att man var som Georg. Inte nog med att han skrivit en lista med namnen på klasskamraterna. Han kunde även rakt upp och ner berätta vilka personerna det var på två bilder med uppställda Oddevoldspelare från 50-60-tal som Gunnar visade på Berättaraftonen.
Klassfotot är taget på höstterminen 1954 kunde Echset tvärsäkert kommentera då hon flyttade till Norrskolan i december nämnda år. Fram till dess hade vi haft 11 olika lärare så det är märkligt att vi blev så välutbildade som vi ändå blev. Totalt avverkade vi över 20 lärare på hela läsåret så det var inte alltid bättre förr.
Efter kommentar från Lotta, telefonsamtal från Echset och träff med Georg på Berättaraftonen i går verkar det som om det mesta löser sig. Utom mitt numera så dåliga minne förstås. Där skulle man önska att man var som Georg. Inte nog med att han skrivit en lista med namnen på klasskamraterna. Han kunde även rakt upp och ner berätta vilka personerna det var på två bilder med uppställda Oddevoldspelare från 50-60-tal som Gunnar visade på Berättaraftonen.
Klassfotot är taget på höstterminen 1954 kunde Echset tvärsäkert kommentera då hon flyttade till Norrskolan i december nämnda år. Fram till dess hade vi haft 11 olika lärare så det är märkligt att vi blev så välutbildade som vi ändå blev. Totalt avverkade vi över 20 lärare på hela läsåret så det var inte alltid bättre förr.
De här ungdomarna gick i tredje klass på Margretegärdeskolan 1954.
Sittande: Britta Engelbrektsson, Gun Nilsson, Margareta Echset Bäcklund, Barbro Johansson, Britt Olsson, Lisbet Wang, Inga-Lill Jönsson, Britta Andersson, Eva Olsson, Inger Pedersen, Yvonne Davidsson, Eva Warfstedt
Mellanraden: Tore Olsson, Bengt Högberg, Raymond Johansson, Solveig Andersson, Maj Olsson, Lasse Gillerstedt, Kristina Olsson, Ralf Andersson, Larsåke Krantz, Bengt Karlsson, Hans Johansson
Stående. Leif Engelin, Ulf Dyfvermark, Hasse Bohm, Kent Eliasson, Bo Sjöberg, Georg Myrström, Kjell Lindh, Gunnar Wallsten, Lärarinnan Inger Rask, Marianne Hulth, Hjördis Hägered
Sittande: Britta Engelbrektsson, Gun Nilsson, Margareta Echset Bäcklund, Barbro Johansson, Britt Olsson, Lisbet Wang, Inga-Lill Jönsson, Britta Andersson, Eva Olsson, Inger Pedersen, Yvonne Davidsson, Eva Warfstedt
Mellanraden: Tore Olsson, Bengt Högberg, Raymond Johansson, Solveig Andersson, Maj Olsson, Lasse Gillerstedt, Kristina Olsson, Ralf Andersson, Larsåke Krantz, Bengt Karlsson, Hans Johansson
Stående. Leif Engelin, Ulf Dyfvermark, Hasse Bohm, Kent Eliasson, Bo Sjöberg, Georg Myrström, Kjell Lindh, Gunnar Wallsten, Lärarinnan Inger Rask, Marianne Hulth, Hjördis Hägered
Etiketter:
1954,
Margretegärdeskolan,
tredjeklass
28 oktober 2014
Fjärdeklassare 1955.
De här ungdomarna gick i fjärde klass på Margretegärdeskolan 1955.
Då mitt minne sviker mig undrar jag om någon kan hjälpa mig att identifiera,
Sittande: Ingmarie(?), 2, Margareta Echset Bäcklund, 4, Britt Olsson, Lisbet Wang, 7, Britta Andersson, 9, 10, Yvonne(?), 12
Mellanraden: Tore Olsson, Bengt Högberg, Raymond, Solveig Andersson, 5, 6, 7, Ralf(?), Larsåke Krantz, 9, Hans(?)
Stående. Leif, Ulf Dyfvermark, Hasse Bohm, 4, Bo, Georg Myrström, Leif, Gunnar Wallsten, Lärarinnan. 10, Hjördis(?)
Då mitt minne sviker mig undrar jag om någon kan hjälpa mig att identifiera,
Sittande: Ingmarie(?), 2, Margareta Echset Bäcklund, 4, Britt Olsson, Lisbet Wang, 7, Britta Andersson, 9, 10, Yvonne(?), 12
Mellanraden: Tore Olsson, Bengt Högberg, Raymond, Solveig Andersson, 5, 6, 7, Ralf(?), Larsåke Krantz, 9, Hans(?)
Stående. Leif, Ulf Dyfvermark, Hasse Bohm, 4, Bo, Georg Myrström, Leif, Gunnar Wallsten, Lärarinnan. 10, Hjördis(?)
26 oktober 2014
25 oktober 2014
Sandhults Hembygdsförening håller ställningarna.
I dag startade Hembygdsföreningens 2-dagars ostmässa sin 36:e upplaga och redan första dagen passerade mer än sjuhundra personer biljettkassorna. Som vanligt var det en hel del nya ostsorter och själv fick jag en ny favorit, Pärs gamla. Nytt för i år var att besökarna fick betala vid utgången och även kunde använda kontokort. Mycket uppskattat av hälsovårdsnämnden att ostsäljarna slapp att hantera smutsiga pengar. Själv sålde jag boken om Torpen i Sandhult och önskar att det kommer fler besökare i morgon som inte redan har prytt sina bokhyllor med detta utmärkta verk. Borås Tidning gjorde reportage och kommer det in i morgondagens nummer så kanske det påminner någon som glömt av att det var denna helgen då den stora begivelsen gick av stapeln. Jag måste dessutom ge en eloge till föreningens styrelse och ostkommitté för att kunna ställa så många ideella krafter på benen inför arrangemanget. Här följer några bilder från en tidigare mässa då en AIK:are ställde upp som volontär.
Etiketter:
AIK,
BT,
Ostmässa,
Sandhults Hembygdsförening
24 oktober 2014
Samhällsbyggande.
Jag sitter här och funderar över
eftervalsdebatten. Är det så att svenskarna bara är egoister eller
är de flesta som jag. Jag har en hyfsad inkomst och betalar skatten
för denna med glädje. Själva tanken med att bilda samhälle är
väl att vi skall hjälpa varandra efter förmåga. Att det för 2013
blev 50-tusen i restskatt är inte mycket att säga om. Jag hade ju
betalt in för lite. I dag läser jag på nätet att det är för
bedrövligt att avdragsrätten för gåvor avskaffas och då undrar
jag, skänker man bort pengar för att få skatteavdrag? Mumien och
jag ger i tysthet bidrag både till det ena och det andra men har
aldrig yrkat avdrag för det trots att vi hade haft möjlighet. Nej,
jag tror att de flesta svenskar vill vara solidariska med såväl
våra ursprungsmedborgare som de som flyttat till vårt land av olika
orsaker. Bygg samhället med solidaritet och strunta i egoismen!
21 oktober 2014
19 oktober 2014
11 oktober 2014
09 oktober 2014
Postveteranernas resor.
Alf och Leine med Birgitta |
Arrangörerna av Wismarresan |
Schwedenhaus i Wismar |
Fontän i Wismar |
Fontän i Wismar |
Etiketter:
Alf,
Leine,
Postveteraner,
Wismar
29 september 2014
Telia ett kundovänligt företag.
För ett tag sedan fick Mumien ett brev att vi inte kunde behålla vår domän @nordtorp.pp.se som vi haft sedan tidigt 90-tal och betalat extra till televerket för att de hyst den. Nu har de inte råd att ha denna service längre. Mutkostnaderna i de gamla Sovjetrepublikerna kräver att de vänder på varje tuva och något så onödigt som att vi skulle få behålla våra gamla adress kunde man inte tänka sig. Ett av problemen är att domänen är registrerad på Mumien och Bredbandet på mig. Enkelt sa den förste kundtjänstsvararen. För över domänen till Lae så fungerar det på bredbandet. Vi fyllde i en begäran som avslogs. Ny kontakt med en ny expert på kundtjänsten. För över bredbandet på Mumien så fungerar det garanterat. Ny blankett fylldes i och avslogs. Mumien ger sig inte så lätt. Ny kontakt med kundtjänsten och den tredje experten slog fast, ni har ju företag så då kan ni föra över bredbandet till ett företagsabonnemang. Det blir obetydligt dyrare ansåg han. Ny blankett men inget svar. I dag ringde den envisa till Telia Företag och träffade den fjärde experten som omtalade att vår ansökan skulle avslås p g a att den tjänst vi eftersökte inte passade in i deras koncept. Efter mycket dividerande kom han fram till att vi kunde få en INT(?). Så nu har vi ett företagsabonnemang på enbart domänen. Vi får väl se om det fungerar.
Jag vill inte påstå att det var så mycket bättre förr men det är sämre nu.
"Televerket, Vi kör med sladd" var en slogan på 90-talet men nu har man helt klart kört i diket.
Jag vill inte påstå att det var så mycket bättre förr men det är sämre nu.
"Televerket, Vi kör med sladd" var en slogan på 90-talet men nu har man helt klart kört i diket.
Etiketter:
Domän,
Televerket,
Televärk,
Telia
26 september 2014
Riga i september.
Då var det åter dags för en begivenhet. Mumien och jag hade än en gång förmånen att få åka med Postveteranerna på en som vanligt, välorganiserad och prisvärd resa. Denna gång styrdes kosan mot Riga och efter avgång från Borås Ban i kristlig tid (10.00) på söndagen mönstrade vi på M/S Isabel redan 17.00. På Terminalen slöt Birgitta och Kristina upp och så var ett glatt gäng redo för kulturella-, kulinariska- och liquida upplevelser.
Tyvärr var vädret inte det allra bästa men vi var före stormen som ställde in båttrafiken till Gotland så de femton timmarna var rätt bekväma ombord. Det enda SOS vi upplevde var till buffén som serverades i god tid före sänggåendet.
Direkt efter frukost och landstigning möttes vi av en himla trevlig och kunnig guide som lotsade oss på en stadsrundtur med bussen varefter vi fällde upp paraplyer och kepsar och gav oss ut på en vandring i Gamla staden. Då kände man sig som en god norsk och stämde upp kampropet "Den som är sur får inte gå med på tur". Fantastiskt vackra kvarter fick vi se så det var tur man var glad fast mössa och jacka blev våt. Skönt var det i alla fall att komma in på en varm gammal krog där det serverades trerätters med öl eller vin. Den som ville fick också prova den lokala specialiteten Riga Balsam. Det passade nog bättre att smörja mina knän med, men är man nyfiken så är man. Kvällen ägnades åt trevlig samvaro och en ny trerätters innan jag upptäckte att jag inte orkar vara uppe så sent flera kvällar i sträck. Man var ju dessutom tvungen att förbereda sig inför tisdagens resa till Rundales slott. Oj, oj, oj så mycket vackert på en gång.
Efter alla dessa synintryck och promenad i parken var det åter dags för en trerätters innan vi återvände de åtta milen till Riga. Nästan som en förlängd stadsrundtur när vi kom in i staden igen. Den är ju lite större än Sandared.
och vi skålade för Birgitta och Barbro Elffors som hade högtidsdagar, så länge att vi höll på att missa trerättersmiddagen som var utbytt mot en buffé vars alla rätter jag ej hann räkna. Öl och snaps blev det också innan Alf bjöd klanen upp på rummet för att skåla för födelsedagsbarnet i Champagne. Hurra, hurra. Onsdagen började med sovmorgon innan vi hade egen tid till förfogande. Fint väder var det och vi vandrade i den gamla delen av staden och hittade en rundtursbåt
som i en timma tuffade fram på kanalerna och floden och gav oss många fototillfälle. Men vi skulle ju på orgelkonsert och hetsade fram till kyrkan. Fem minuter för sena, vi kom inte in. Men Birgitta och Kristina hann. Då tågade Mumien och jag mot Jugendmuseumet. Det var långt och jag hade ont i knän och rygg. Det här går inte vi går och äter lite istället sa den snälla Mumien. Tack vare detta kom vi sedan lagom till kransnedläggning vid monumentet som hedrade de som dog i samband med demokratiseringen av Lettland.
En upplevelse även för en antimilitarist det lovar jag. Vi fattade dock aldrig vem den högt uppsatte utlänningen i den skrynkliga uniformen var. Men han kom med på kort såväl som den kvinnliga soldaten med Torgväska. Därefter bar det av till den obligatoriska inköpsrundan av sprit, vin och öl i en lagerlokal i hamnen innan vi embarkerade M/S Isabel för återresa till Nordtorp. Ja, ja, det blev en trevlig kväll till med buffé, intelligenta samtal och ytterligare hurrande för födelsedagsbarnet. I övrigt kan bara noteras att ovädret som var i Stockholm på både fram- och återresa var bland de värsta vi sett på länge. Men i Nordtorp sken solen när vi kom fram! Det gör den inte nu!
Här följer ytterligare några bilder.
3/5-delar har jag känt sedan 1966 07 05 Fyndplats Smögen! |
Direkt efter frukost och landstigning möttes vi av en himla trevlig och kunnig guide som lotsade oss på en stadsrundtur med bussen varefter vi fällde upp paraplyer och kepsar och gav oss ut på en vandring i Gamla staden. Då kände man sig som en god norsk och stämde upp kampropet "Den som är sur får inte gå med på tur". Fantastiskt vackra kvarter fick vi se så det var tur man var glad fast mössa och jacka blev våt. Skönt var det i alla fall att komma in på en varm gammal krog där det serverades trerätters med öl eller vin. Den som ville fick också prova den lokala specialiteten Riga Balsam. Det passade nog bättre att smörja mina knän med, men är man nyfiken så är man. Kvällen ägnades åt trevlig samvaro och en ny trerätters innan jag upptäckte att jag inte orkar vara uppe så sent flera kvällar i sträck. Man var ju dessutom tvungen att förbereda sig inför tisdagens resa till Rundales slott. Oj, oj, oj så mycket vackert på en gång.
Rundale Palace |
Nu vilade vi en stund innan vi tog sats för skylinebaren på Hotel Radisson där vi bodde. Resan upp med hiss på utsidan var fantastisk för de som inte var så höjdrädda. För andra var det en påfrestning. Men en upplevelse var det. Vacker utsikt
På väg upp i hissen |
som i en timma tuffade fram på kanalerna och floden och gav oss många fototillfälle. Men vi skulle ju på orgelkonsert och hetsade fram till kyrkan. Fem minuter för sena, vi kom inte in. Men Birgitta och Kristina hann. Då tågade Mumien och jag mot Jugendmuseumet. Det var långt och jag hade ont i knän och rygg. Det här går inte vi går och äter lite istället sa den snälla Mumien. Tack vare detta kom vi sedan lagom till kransnedläggning vid monumentet som hedrade de som dog i samband med demokratiseringen av Lettland.
En upplevelse även för en antimilitarist det lovar jag. Vi fattade dock aldrig vem den högt uppsatte utlänningen i den skrynkliga uniformen var. Men han kom med på kort såväl som den kvinnliga soldaten med Torgväska. Därefter bar det av till den obligatoriska inköpsrundan av sprit, vin och öl i en lagerlokal i hamnen innan vi embarkerade M/S Isabel för återresa till Nordtorp. Ja, ja, det blev en trevlig kväll till med buffé, intelligenta samtal och ytterligare hurrande för födelsedagsbarnet. I övrigt kan bara noteras att ovädret som var i Stockholm på både fram- och återresa var bland de värsta vi sett på länge. Men i Nordtorp sken solen när vi kom fram! Det gör den inte nu!
Här följer ytterligare några bilder.
Gamla stan Riga |
Gamla stan Riga |
Gamla stan Riga |
Gamla stan Riga |
Ledset hus |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace Takmålning |
Rundales Palace Takmålning |
Rundales Palace Takmålning |
Rundales Palace Takmålning |
Rundales Palace Skolklass |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace Takmålning |
Rundales Palace Takmålning |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Storkbo |
Selfie |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Servar tre kakelugnar |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace Toalettstol |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace Överst, höger Samma som i vårt arbetsrum 1600-tal |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace Änglatrumpeter |
Rundales Palace Uggla |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
Rundales Palace |
UTSIKT FRÅN HOTELLRUMMET |
Förlovningshänglåsar |
Båtrundtur |
Gamla luftskeppshangarer |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur Lutande tornet? |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Biblioteket |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Båtrundtur |
Hansatorn |
Restaurantinteriör |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Kransnedläggningsparad |
Monument över stupade vid demokratiseringen |
Musikkåren |
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)