01 februari 2008

Februariväder

I dag är det en plusgrad och snön yr. Vinden går tillräckligt mycket på väst för att vi skall slippa drivbildning runt huset, men på landsvägen är det inte roligt.

Tisdag och fredag brukar jag vara uppe med tuppen för att hämta Travronden som kommer tillsammans med morgontidningarna. I dag avskräckte dock vädret och när hustrun dessutom var sen till jobbet vågade jag inte be henne. Annars brukar hon vara snäll och hämta tidningarna med bilen sådana här dagar. I snöstorm är 200 meter långt att gå och tidningarna blir våta. Det är vid dessa tillfällen man önskar att man bodde i staden. Men de andra dagarna, vilka fortfarande är i majoritet, är man glad att man INTE bor i staden.
Katterna blir rastlösa och bråkar med varandra, men när jag jagar ut dem så tvärnitar de på tröskeln och går snällt in och lägger sig. Om en halvtimma har de glömt och så upprepar vi proceduren med jämna mellanrum till dess de inte kan hålla sig längre utan måste gå ut.

Jag måste också berätta att svåger Kent har kommit välbehålllen hem efter att ha deltagit i ett test av en ny medicin mot Alzheimers sjukdom. Jag tycker det är fantastiskt att människor osjälviskt ställer upp i sådana här projekt vilka vi alla kan få glädje och nytta av i framtiden. Alla känner väl någon som drabbats.
Det var kö på banken när en maskerad rånare dök upp med pistol. Ligg ner skrek han till de skrämda kunderna. Alla lydde utom en äldre man. Rånaren frågade varför lägger du dig inte. Jag är agent sade mannen. Rånaren som trodde gubben var polis flydde fältet. Då reser sig mannens hustru från golvet och säger. "Nu sade du fel igen, du är dement inte agent".


2 kommentarer:

Anonym sa...

Huga , ett sånt väder!
Det ser ju vackert ut på bilden , men vått blir det.
Det blir nog inte läge för för några vintersporter denna sidan våren.
Såg att man hittat kantareller i Borås nyligen.
Första advent 2006 plockade jag 1 liter , det tyckte jag var ovanligt!
Jag beundrar också Kent för hans engagemang.
Det innebar 15 dygn under ständig kontroll.
De 8 fick inte gå ut på egen hand , eller äta något eget , alla åt exakt samma ensidiga kost.
Naturligtvis inget vin till den maten.
Ekonomisk ersättning fick de förstås , men det är ju rimligt.

Lae i Nordtorp sa...

Nej,vintersporterna har jag avskrivit. Jag brukar ju reta mig på att elljusspåret här i Nordtorp lyser vilket väder det än är,men i går kväll var det vackert. I och med att det snöade och blåste så mycket reflekterades lamporna på ett sådant sätt att det såg ut som solsken i skogen. Men nog är det ett himla slöseri att ha tänt över 200 lampor när det ösregnar eller är under 20 grader kallt. Jag vet inte men gissar att varje lampa är på minst 100 Watt.