06 mars 2009

Gör så gott hon kan.

I morse vaknade jag som vanligt med TT:s eländesrapportering på nattygsbordet. Maud Olofsson berättade att regeringen gör så gott den kan och det är inte mycket mer att göra. Då slår mig en hädisk tanke. Det kanske är dags för kompetensutveckling för regeringen på upp till 80% betald arbetstid . Eller kanske ännu bättre, byt ut dem.
En arbetsgrupp i moderaterna har framfört ett krav om att det till nästa val skall vara hälften kvinnor på valbar plats. Finns det kvinnor som röstar på moderaterna? Dessutom vill man att 20% skall sakna tidigare politisk erfarenhet. Det blir en rejäl kompetenshöjning det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lae

Det kanske är så att de 20 procenten skall ha erfarenhet från t.ex näringslivet så att det inte bara blir personer som varit politiker hela livet utan även sådana som upplevt lite av verkligheten. Nog kan det innebära en kompetenshöjning.

/Jan

Lae i Nordtorp sa...

Hej Jan!
I mina mörka stunder tror jag att en kompetenshöjning sker i politiken enbart genom att byta ut några stofiler. Men så är det naturligtvis icke. Inom alla partier finns det massor med kompetens och eldsjälar som inte högre önskar äm att föra sin politik i hamn. De vi skall angripa är de som enbart är med för arvodenas skull, som aldrig yttrar sig och saknar egna åsikter. Om vi lyckas byta ut alla dessa mot erfarenheter från andra områden har vi säkert gjort ett uppköp. Gud bevare oss bara för ekonomtänket där allt skall ske genast och misstagen rättas till efteråt. Då är det oftast försent. En stor tänkare sa en gång att det ät bättre och tiga och låta folk tro att man är idiot än att säga något och bevisa att man är det. I Nordtorp är vi bara förkylda och som man säger, något under isen.

Anonym sa...

Nog måste det väl varit fler än 20 procent i den allra första alliansregeringen som saknade just politisk erfarenhet?

Lae i Nordtorp sa...

Hej Anna!
Det kanske inte ens är 20% som har erfarenhet. I de fall den finns verkar den väldigt teoretisk. Men ibland känns det som om problemet är likartat i flera läger.

Solnasnackar´n sa...

Den kulan visste var den tog...