29 september 2009

Händelserik weekend.

Vi har varit på snabbvisit i Sollentuna för att övervara Matildas andra födelsedag. Efter en trevlig lördagseftermiddag med sex rätt på V75 och ritningsförevisning på datorn brister de vuxnas uppmärksamhet i några sekunder. Då klättrar Matilda upp i docksängen för att nå en bok i hyllan. Saltomortal och bula i huvudet följt av svimning blev resultatet och ilfärd till Löwenströmska sjukhuset. Efter att läkaren blåst faran över kräktes hon på de medföljande och läkaren ändrade ordinationen till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för ytterligare examination och ev. röntgen. Väl där piggnade hon till och sjöng alla på dagis inövade visor som Imse vimse, Björnen sover, Hujedamej etc och efter några timmars observation fick hon komma hem till de oroliga farföräldrarna . Som tur var blev bulan i huvudet och odören i Sonen d ä:s bil de enda menen av olyckan och festen kunde hållas på söndagen under medverkan av ett stort antal släktingar och goda vänner. Oj vad roligt det var att öppna paket och stå i medelpunkten. Och en så god tårta vi fick. Kvällen avslutades sedan med Indisk mat och småprat innan vi for till vårt chateu Star och inväntade frukostbuffén.









Om vi skulle ta och åka en annan väg hem sa Mumien när vi närmade oss Södertälje och eftersom hennes önskningar är lag så åkte vi E20 från Södertälje. När vi såg en skylt som pekade mot Gripsholms slott och Mariefred kom vi på att där har vi aldrig varit så vi fyllde ut ytterligare en lucka i vår bildning och strosade omkring och njöt av småstadsatmosfären. Annars är det en lång omväg över Örebro och Alingsås och inte blev det bättre av att vi åt på ett riktigt spyfik i Finnerödja. Men ytterligare lite mer kultur hann vi med i Tivedsskogarna där vi inspekterade en klosterruin och i Jung fick vi kaffe och kakor som inte hade långt kvar till bästföredatumet. Väl hemma skulle katterna hämtas från deras pensionatsvistelse vilket innebar ytterligare fem mil i bilen.






Jag hade tänkt att anknyta till den gamla Beatles-låten "When I`m sixtyfour" i dag fast det gjorde ju Gunnar Uddevallabloggaren Klasson redan 12 augusti så jag hänvisar dit http://uddevallare.blogspot.com/2009_08_01_archive.html men jag tackar alla som via Mail,Sms,telefon,ansiktsbok och andra media kommit ihåg mig på min 2*2*2*2*2*2dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort och varmt grattis i efterhand och tack för en mycket underhållande blogg!

Lae i Nordtorp sa...

Tackar.