17 september 2009

Andra höskörden bärgad.

Sommaren är klar. I dag strängades det sista höet för att under eftermiddagen plastas (läggas in) i stora rullar. Undrar om hästarna känner någon skillnad på hö och inlagt hö? Det är i alla fall skönt att åkrarna hålls igång så vi slipper sly och elände som kan göra den finaste åker till en djungel på några år. Under tiden gick vi en liten svamprunda och dessutom runt hela elljusspåret. Kan ni förstå hur skönt det var att kunna gå omkring utan att bli andfådd eller få mjölksyra i musklerna? Det är bara att hoppas att flimret håller sig bort i fortsättningen.
Jag har ju tidigare berättat om hur Mumien och jag har använt våra pekare i olika sammanhang. Från början trodde vi att man enbart kunde leta vatten och currylinjer, men det har utvecklats. I går kväll fick vi besök av Bengt-Olof Palmqvist som hjälpte oss att ytterligare komma vidare med att kunna finna gamla föremål, metaller och t o m hitta ingången till gamla hus där inte ens grunden syns i dag. Gissa om det är intressant.

3 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Lycka till med skattsökningen. Hö är väl alltid hö?

Lae i Nordtorp sa...

Loa!
I de vita balarna är konserveringsmedel tillsatt.

Anonym sa...

På min tid hette detta AIV-foder efter uppfinnaren av konserveringsmetoden en man från landet i öster , A I Virtanen.
Då slet vi för hand med att få ner det färska tunga gräset i silon , medan pappa strödde detta pulver mellan varven.Korna älskade det på vintern.