04 mars 2010

RUT-och ROT-avdrag.

En högerregering har i ett demokratiskt land på ett demokratiskt sätt infört tillfälliga skattereduktioner på hushållsnära tjänster och byggarbeten. Varför blir de socialdemokrater, som utnyttjar dessa avdrag som de har rätt till, anklagade för att vara mindre trovärda. Det är väl dagens ministrar som har använt sig av svart arbetskraft som saknar all trovärdighet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

De röd-gröna är väl än mindre trovärdiga. De vill slopa ett system som faktiskt har hjälpt de medborgare som de säger sig värna om att ta sig in på arbetsmarknaden.

I vanlig ordning tycker de väl det är bättre att de får leva på bidrag eller jobba svart.

Och Sossarna skall kalla sig för arbetarparti!

Lae i Nordtorp sa...

Där fick vi ett uttalande av en som kan(?) sin historia.

Annan anonym sa...

Till Anonym
Å hur många "vanliga" människor tror du har råd att utnyttja det sk "pigavdraget"? De som kan det har råd att betala "vitt" ändå. Men det gör dom inte tyvärr. Däremot är det jätteviktigt att det skapas nya arbetstillfällen. Jag tror ingen har något emot det, tvärtom!

Anonym sa...

När man frågar de som jobbar inom den sektor som detta berör så säger de att deras kunder är av alla möjliga sorter. Allt från ensamstående, barnfamiljer, pensionärer, sambos. Både med låg och hög inkomst.

Om vi för en stund bortser från vilka som har möjlighet att utnyttja dessa tjänster och i stället ser till vilka som faktiskt har fått ett riktigt jobb tack vare denna subvention så ser vi från oberoende granskare att det har skapats mellan 3-6000 nya arbetstillfällen. Detta för de som annars kanske har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Tycker Socialdemokraterna att dessa nya jobb är ingenting värda?

Argumentet att det bar är en viss grupp människor som kan utnyttja denna subvention håller inte. Skulle man resonera likadant i alla lägen går ingenting att genomföra.

Skulle t.ex. sänkningnen av momsen till 6% på böcker och tidskrifter vara orättvist mot dem som aldrig läser?

Men visst får sossarna gärna göra detta till en valfråga så kanske vi slipper Mona Sahlin som statsminister.

Anonym sa...

Enligt statistiska centralbyrån: "Höginkomsttagare utnyttjar reduktionen mest
De största skillnaderna visat sig när personer med olika hög inkomst jämförs. Av de med en årsinkomst under 300 000 kronor (drygt sex miljoner personer) var det bara 3 promille som hade skattereduktion. Bland dem med högre inkomst än 500 000 var det 4 procent. Bland kommunerna var andelen som fick skattereduktion störst i Danderyd, 3 procent. Andelen var lägst i Gällivare, endast 0,05 procent".

Lae i Nordtorp sa...

Så det kan det bli. Jag ställde en fråga om inte alla medborgare, oavsett partitillhörighet, har rätt att leva efter de regler riksdag och regering har fattat beslut om. Ingen svarade. I stället handlade diskussionen om beslutens kvalitet. Och det kommer vi säkert att diskutera länge för det finns såväl tillskyndare som belackare till besluten i alla partier.