27 mars 2010

Trav och tranor.

Det är märkligt vad mycket man hinner med när man är uppe med tuppen. Travkompaniet presenterade i dag 6 nyinköpta treåringar och vi var inbjudna till Solvalla för att få dem presenterade. Jag tyckte det var för långt att resa vid denna årstid och stannade hemma. Då kom överraskningen, alla delägare som inte var närvarande fick sig en direktsändning på nätet. Så direkt efter frukost satte vi oss och tittade på hur de sex blivande stjärnorna värmde upp och genomförde ett lugnt lopp innan Stefan Hultman presenterade dem en och en på stallbacken. Odd Fellow, Oleander, One Too Many, Oolong, Orecchietti och Ostron är de nya namn vi skall hålla reda på inför framtiden. Fyra av dem är efter Viking Kronos, en efter From Above och en efter Windsong´s Legacy. Så stammässigt finns det inte något att anmärka på då mödrarna dessutom samtliga är Menhammarston. Efter den trevliga direktsändningen var vi nere på gården och städade bort allt skräp som kommit fram efter snösmältningen. Hem igen och lagade mat som utan stress hann avnjutas innan det var dags för nästa travsändning. Nu en favoritspäckad V75-omgång från Jägersro. I en av reklampauserna fick jag syn på en trana på åkern och ifrån fönstret tog jag ett dåligt kort i ruskvädret. Nu måste vi verkligen köpa ett starkare teleobjektiv, men hur många har tranor att fotografera från vardagsrummet? (Glöm inte att klicka på bilden så ni ser tranan) Andra nyheter från Travkompaniet är att Lie Detector köpts tillbaka till Menhammar och är nu betäckt med From Above. Maharajah gör årsdebut 10 april.

5 kommentarer:

rolf ohlson sa...

Har kollat in tranan. Finns det något att äta för tranor på åkern? Du fick med två kråkor också. De äter väl vad som helst.
Koltrasten sjöng för oss på Rossö igår.

Lae i Nordtorp sa...

Rolf!
Vi har många gånger ställt oss frågan vad de äter. De kanske bara kommer för social samvaro. Just nu är det lika blött på åkern som vid Hornborgasjön. Hoppas på tork. Kråkorna får vi se som bonus. Här brukar vara ett par korpar också. Så jag behöver inte känna mig så långt utlokaliserad

rolf ohlson sa...

Krax, krax från kôrpehôla till Nordtorps innevånare både på marken och i luften.

Stig L. sa...

Vid Hornborgasjön lägger dom ut säd,vet ej vilken,sett på tv,jag
tror även dom åt potatis som blev kvar på åkern

Lae i Nordtorp sa...

Stig!
Kanske jag skulle lägga ut några kilo gamla potatis precis vid åkerns början. Då kanske det blir bättre kort även med nuvarande teleobjektiv.