31 mars 2010

Hästsportsanläggning i Nordtorp ger 100-tals arbetstillfällen.

Efter ett längre samarbete mellan ett konsortium i Nordtorp och Vara Kommun står det nu klart att en stor del av Varaanläggningen kommer att byggas i Nordtorp. Bl a kommer förskolan i Nordtorp att byggas om för att kunna ta emot cirka 30 elever på olika linjer, som för hovslagare, hippologer, hästskötare, etc. En träningsbacke kommer att anläggas med sträckning mellan Torp och Rosenliden. Nuvarande elljusspår kommer att breddas och friseras för att tåla en belastning av cirka 100 hästar per dag. Anläggningen kommer att stå öppen för såväl rid- som trav- och galluphästar. Rundbanor och hagar kommer att anläggas på all nuvarande jordbruksmark. Initialt kommer även ett antal stallar, ridhus, administrations- och bostadshus att behöva byggas och det kommer naturligtvis att skapa än fler arbetstillfällen. Ytterligare information kommer att lämnas under tid.

8 kommentarer:

Stig L. sa...

April,april,Glad Påsk!!

Solnasnackar´n sa...

Dagens gnägg 1 april

Roland Andersson sa...

Låter mycket intressant. Finns det möjlighet till arbetsträning för utsliten sjukhuspersonal? Frisk lantluft, kontakt med djur, lugn och ro lär vara bra för hälsan.

Anonym sa...

Det var nästan lika roligt som nylonstrumporna !

Anonym sa...

Nu tror jag du ljuger som en häst travar.

/Jan

Magnus sa...

Det låter som en önskedröm från din sida.

Anonym sa...

Ska det inte få plats galopphästar också?

Lae i Nordtorp sa...

Som sagt. April, April. Men visst hade det varit roligt. Självklart skulle galoppörena ha trivts, men i första läget gällde det ju att kolla opinionen och då duger det bra med Galluphästar. För övrigt var det någon som undrade om jag har alla hästar hemma. Vi kanske får göra en gallup på det också?