17 augusti 2008

Ljusfest på Arnells Udde.

http://www.folenekvarn.com/ Föreningen Fölene-Navet hade i går sin traditionella ljusfest. Efter diverse äventyr i en kohage som för dagen tjänstgjorde som parkeringsplats kunde vi bänka oss framför scenen. Den låg på en udde med den mäktiga ån Nossan ringlande runt publikhavet. Som uppvärmning bjöds vi på en svensk tjej som verkar som folkmusiker i England, Rosa Rebecka. Hon framförde en samling väl utvalda Iriska, Engelska, svenska folkvisor och en del egenskrivna låtar till eget ackompanjemang på flera olika instrument.Den tjejen lär säkert höra tala om sig i större sammanhang. Sprudlande glad och melodiös! Därefter bjöds vi på en av våra favoriter, Visgruppen KAL som dagen till ära förstärkts med Stig Torstensson. Att grunden i kvällens framträdande var visor och dikter ur Kent Anderssons digra produktion förhöjde underhållningen och gav även publiken möjlighet till eftertanke.
Vid tiotiden kom sedan 2oo0 ljus flytande med strömmen och udden ramades in av ett romantiskt sken. Till och med kejsar Nero skulle avundats dessa stillsamma eldflammor.
På den slingriga hemfärden fick vi som bonus på en fantastisk kväll under en timmas tid se den nästan 90 procentiga månförmörkelsen från första parkett.

Inga kommentarer: