19 augusti 2008

Onödigt vetande?

Är verkligen en mastodontsatsning på OS från SVT:s sida vad svenska folket önskar sig? Jag tycker det är trevligt att se sändningar från tävlingarna och de prestationer atleterna utför. Men alla dessa TV-soffor med självutnämnda förståsigpåare kan vi väl slippa. Låt oss även slippa alla fåniga reportage med frågor som är fullständigt intelligensbefriade och följaktligen helt omöjliga att svara på för de utsatta. Vissa reportrar har dessutom svårt att höra tystnaden eller hur förklaras annars alla de rapporter som vävs in i referaten. Det kan gälla skonummer, längd, vikt, förhållande till en moster i Arvika eller annat som skulle göra skvallertidningarna gröna av avund. Men inte höjer det kvaliteten på sändningen.
"Han profilerade på det höga tempot" lät det i ett långdistanslopp. Finns det ordförståelse på schemat i Sportjournalisthögskolan? Det kanske inte ens finns någon skola.

2 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Någon sportjournalisthögskola finns inte i Sverige. Sportjpurnalister får profilera sig genom att profitera på finfina klyschor såsom motflyt, sköt kanon i mål, slutfinishen o s v.
-loa

Fritt ur hjärtat sa...

Idag sa de på höga hopp, !Det vr ingen höjdare" tänk det tycker ja! 10 meter är icke att förakta.