11 november 2008

Boråsmodellen?


I somras hade jag bilder här på bloggen om vårt vackra dagis som inryms i Nordtorps f.d. skola. Inflyttningen till vår del av kommunen är mycket stor så det krävs mer utrymme för barnen. Då har man tillfälligtvis hyrt in sig i en sportstuga. Här samsas man med motionärer och festaktiviteter och trycket på barngrupperna bara ökar. Pengar till nya lokaler avvisas av den politiska majoriteten. Kreativitet är dock inte något kommundelsnämndens ordförande Anna-Clara Vikman(m) lider brist på. Förskollärare som tar emot barngrupper i sitt eget hem kan vara en modell säger hon enligt Borås Tidning. Jag undrar hur hennes skrivbord ser ut, är det rörigt eller tomt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har naturligtvis hört talas om familjedaghem?
Den där politikern skulle ju inte passa som dagmamma , men det finns många som gör det.

Anonym sa...

Det märkliga är att samtliga partier, från yttersta högerkanten till kommunisterna, i samtliga valrörelser lovar att om dom kommer till makten skall de satsa på vård, skola och omsorg.

Trots detta får vi år efter år läsa om stora dagisgrupper, skolor med obehöriga lärare samt orimligt långa vårdköer oavsett vilken politisk majoritet vi har.

/Jan

Lae i Nordtorp sa...

Du har rätt igen Jan!
Det är lätt att lova runt men när utrymmet i budgeten inte finns så kan ingen göra något. Hur skapar man ekonomiskt utrymme på annat sätt än att spara på redan knappa resurser. Jo, då måste skatterna höjas och det är ingen politiker som tror sig om att bli vald med ett löfte om att höja skatten. Därför lovar man runt men håller tunt.