11 maj 2008

Granar och annan grönska.

I veckan som gått har vi äntligen fått planterat efter Gudrun och Per. 7000 granplantor gick det åt. Kanske skulle vi behöva lite regn för att de skall ta sig ordentligt. Men det räcker med lite väta för vi har ju klagat på regn och kyla i ett helt år. Fast i morgon kommer snickaren och skall byta sju fönster så vi får hoppas på bra väder ett tag till.
En underbar pingst har det varit. Förr i tiden seglade vi alltid Orust runt under pingsthelgen. Då sken alltid(?) solen men på annandagen brukade vinden gå över på ostan och öka i styrka. Det var nog därför den avskaffades som helgdag.
Ungdjuren har kommit till Nordtorp i veckan. Grannen leasar ungdjur för att hålla beteshagarna öppna i enlighet med EU villkoren. Tänk en sådan tur att det finns människor som orkar hålla våra marker öppna. Det är både en kultur- och miljögärning. En fin utsikt försvinner på några år om buskar och sly får härja fritt.
Jaded hade inte turen med sig i Oslo Grand Prix, men trav är trav och bollen är rund. Han kommer igen. Det gör jag också.

Inga kommentarer: