19 maj 2008

Pärondrömmen över.

I natt har det varit rejäl frost. Kombinerar man det med de senaste dagarnas kyla måste vi konstatera att pollineringen av päronen kom av sig. Bin och humlor vågar sig inte ut i kölden.
På lördag har Pater Nosters vänner besöksdag ute vid fyren. Vi önskar fint väder. Små vågor och stor sol. 2oo2 seglade vi förbi fyren för att Mumien ville ha ett kort till föramlingsbladet. Döm vår förvåning när vi bara några dagar efteråt ser på Västnytt hur hela fyren förvann upp i skyn med en Vertolhelikopter. Efter ytterligare en tid hittade vi toppen på fyren stående utanför Uddevalla Museum. I höstas lyckades vi också plåta fyren vid visningen i Göteborg före återuppsättandet. Sedan var vi även med och såg tändningen i september förra året. Utan ficklampa på klipporna utanför Carlstens fästning. Men det gick bra, vi såg bra och lårbenshalsarna höll.

2 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Hej Lae!
Om du visste vad jag har slitit med den dj...a fyren. Fast emellanåt var det ju spännande. Det var dock den danska jättepontonkranen Samson från Grenå som både lyfte bort den 2002 och sedan satte dit den i somras. Jag var förstås med båda gångerna. Första gången i strålande sol och andra gången i lika strålande ösregn.

Anonym sa...

Strilande , kanske?
Medlem i Handarbetets Vänner.