25 maj 2008

Grattis till alla mammor.

I dag är det mors dag. Det är en uppvaktningsdag som är svårt att glömma av. Dels är ju mor det bästa vi har eller har haft. Dels sammanfaller den alltid med Elitloppet sista söndagen i Maj. Här i Nordtorp är dagen noga planlagd för att vi skall kunna bänka oss framför TVn klockan 16.00.

I går hade vi tänkt åka till Pater Noster, men vi blev försenade och tog inte ens chansen att hitta plats på båten ut från Mossholmen. I stället fortsatte vi E sexan till Lyckorna där vi intog en superb måltid på havsbadet.



Vi hann också med en avstickare till Åh´s stiftsgård. Därefter bar det av till Gustafsberg och konditori Snäckan för kaffe efter maten.







Dessutom hann vi även med att stanna vid Skeppsviken och gå en premiärvandring på strandpromenaden till Bodele atter å fram.
Det var en mäktig anläggning. Mycket mer användbar än Pinocchio.

Ängarna och strandlinjen var ju kvar i Skeppsviken men jag saknade badhytterna, rutschbanan och sjukstugan.
Jag kunde som vanligt inte motstå motljuset. Så här är Sunningenbron.



En liten skogsbrand på Lövåsberget lyckades vi också få se innan kosan sattes åt sydost igen. Månne det var en engångsgrillare som varit i farten igen?


Väl hemma vacklade vi utmattade ner framför husaltaret och lyssnade på en musiktävling med deltagare från flera länder. Det var pinsamt, jag säger som en gammal kamrat gjorde, vi satt där och skämdes på deras vägnar.
Så småningom hittades dock avstängningsknappen och vi gav oss helt i John Blunds våld.

3 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Hej Lae!
Jaså du passade på att besöka Gustafsberg då jag var i Partille på Bohusläns Hembygdsförbunds årsmöte. Synd, hör gärna av dig om du är på väg en annan gång. Ser också att du upptäckt Strandpromenaden, det bästa som hänt Uddevalla på mången god dag.

Solnasnackar´n sa...

Grattis till jungfruturen på Strandpromenaden! Nog lär den begås fler gånger? Fika på Café Snäckan - deras kanelbullar...

Lae i Nordtorp sa...

Bravaden skall upprepas, det lovar jag. Vi måste nämligen smaka på kanelbullarna. Mumien inhandlade muffins på Snäckan och det var mäktigt.