05 maj 2008

Tillbaka i vardagen.

Oj, vad tyst det blev här. Alla har åkt hem och hustrun har gått till arbetet. Men det har verkligen varit en trevlig vecka. Matilda är sju månader redan och skrattar gott när hon ser farfar vilken dessutom fick tjänstgöra som förstekusk på promenaderna med vagnen.
Hustrun fick presenter av alla de slag på högtidsdagen bl a rosor och björnbär som nu skall planteras. Lavendeln är sedan i går redan på plats i krukan på berget. Det passar bra att ha en växt som inte hänger ner för mycket, för långa rankor älskar sopgubben att köra över.
Trots att jag varit i Backabo och köpt skruv och i samband med det idkat samvaro med några grannar har jag ändå fått upp lås och trycken på ladugårdsdörren, vänt en kompost, kittat färdigt samt oljat en bänk. Det känns i kroppen, men det var bra "tajmat"med komposten för när hustrun kom hem ville hon sätta potatis. Nu är det klart och hela årets färdigkompost gick åt vid sättningen.
Fortsätter det vackra vädret och kroppen orkar (anden är villig) blir det kanske lite trädgårdsarbete i morgon också och förhoppningsvis även lite bättre ordning på skrivandet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Matilda är bra mycket sötare än kabbelekan , som ÄR en mycket vacker blomma!!!

Solnasnackar´n sa...

Lae - välkommen tillbaka i den underbara bloggarvärlden!