27 januari 2008

Vackert väder

Vackert väder är vi inte bortskämda med i år. I dag skiner i alla fall solen och det är plusgrader. Det tackar vi för. En långpromenad väntar.
I går var det sämre, på en dryg timma fick vi nästan en decimeter snö. Som om inte det skulle räcka så ballade både mail och internetanslutningarna ur. Vi hade faktiskt ingen anslutning förrän fram på kvällen Det resulterade i att här städades i de administrativa pappershögarna, men inte tillräckligt.
På kvällen återsåg vi en favorit, Vem älskar Yngve Freij. Den är en av Slas absoluta mästerverk och jag tror jag skulle kunna se om den hur många gånger som helst utan att tröttna.
I dag är det Prix d`Amerique i Paris. Även om jag tror på fransk seger skall jag göra en liten insats på Going Kronos. Det är den vackraste och mest talangfulle hästen i loppet och han har dessutom en både skicklig och färgstark tränare/kusk. Men en femåring i detta hårda lopp kan kanske vara för tufft. Vincennes kuperade bana sållar verkligen agnarna från vetet. Och startmetoden är inte enkel ens för dem som varit med förr. Man startar från några slags paddockar och kör ut på startplatsen för att hitta bästa positionen. Inga nummerordnade startspår här inte. En som brukar vara duktig på detta är Jörgen Westerholm vars Super light gör sin fjärde start i loppet. Skall vi våga hoppas på en plats?? Kolla gärna loppet på
TV4+ direkt kl.15,30 eller i TV4:s Vinnare kl. 18,05

Inga kommentarer: