11 januari 2008

Visst finns det fuskare, men…

.... ibland får jag en känsla att alliansen och dess utredare är så vana vid fusk i sin omgivning att de ser oss alla som potentiella fuskare. Kan man tolka det senaste förslaget om högst 70% av lönen vid sjukdom på annat sätt? Det läggs ju av en regering som annars säger sig företräda valfriheten i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Vi skall välja elbolag etc men skall inte få välja vilka försäkringar vi vill ha. Det måste vara en rejäl kullerbytta i hjärnan hos några. Eller gäller valfriheten endast vilken rännsten man skall dö i.

Sådana här kollektiva bestraffningar som slår mot dem som redan ligger och känns igen på något sätt från den gamla tidens skola och militär. Ingen får gå hem förrän syndaren trätt fram.
Ibland undrar jag vem alliansen företräder, förslaget sågades ju direkt av såväl näringslivet som de fackliga organisationerna. Att det dessutom är ytterligare ett slag i ansiktet på de lågavlönade är ju uppenbart. Men om det genomförs förstår ju alla att det är lättare att leva på 70% av sextiotusen än 70% av sextontusen per månad.

En annan fråga vi kan ställa är om lönen skall frysas vid insjuknandet eller skall en person som varit sjuk i till exempel tre år ha rätt till 70% av den lön som utgått om hon/han fått vara frisk?

Nej, sätt åt dem som fuskar och låt de som verkligen är sjuka få leva så drägligt som möjligt.

2 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Utan att du har en aning om det har dina ord förgyllt min kväll. Tack.
Simone, (arbetskadad sedan 2003)

Anonym sa...

Tänk om alla människor på hela jorden tänkte så medmänskligt som du!
Då vore himmelriket här!