28 januari 2008

När kriget kom.

Under flera perioder av mitt liv som kabelreparatör i Uddevalla hade jag förmånen att arbeta i lag med reparatör L. Vi trivdes bra ihop och skaffade oss en del vanor, som vilka av andra kanske skulle kallats olater. Bland annat brukade vi efter en snabbsmörgås på lunchen ta oss en middagslur. Vid några tillfällen försov vi oss och varje sådant tillfälle är förknippat med en rolig episod. Här är en av dem.

Vi var på felsökning utåt Ramsvik vid Sotekanalen och när lunchrasten inföll körde vi ut på en liten väg västerut, för att kunna ha Skagerack som blickfång under tiden som vi åt våra medhavda smörgåsar. Jag kommer inte ihåg om vi varit ute och slarvat kvällen innan, men nog somnade vi ovanligt tungt efter maten och tiden rasade iväg.

Rätt som det var väcktes vi abrupt av ett öronbedövande dån, det var en Vertolhelikopter som hastigt sänkte sig ner och släppte ut sin last av högljudda kustartillerister. Då trodde vi faktiskt att kriget var över oss innan vi vaknade till och förstod att det var "di svenske" som övade.

Vi kunde inte annat göra än att samla ihop våra pinaler och fortsätta med felet som om inget hade hänt.

Inga kommentarer: