02 februari 2009

HALLEY'S KOMET

Översten ger följande order till adjutanten:
I morgon kväll kl 20.00 kommer Halley' s komet att vara synlig härifrån. Detta inträffar endast en gång vart 75:e år. Soldaterna ska ställa upp på kaserngården klädda i grötställ. Jag tänker förklara fenomenet för dem. Om det regnar kan vi inte se kometen, då blir det i stället samling i biografen. Jag tänker där visa några bilder av fenomenet.
Adjutanten vidarebefordrar ordern till kaptenen:
På överstens order kommer Halley's komet att visa sig klockan 20.00 på vårt område. Se till att soldaterna bär grötrock i händelse av regn. Uppställning efteråt i biografen, där detta sällsynta fenomen, som bara visar sig vart 75:e år, skall äga rum.
Kaptenen beordrar löjtnanten:
På överstens order blir det uppställning i grötställ i morgon klockan 20.00. Den berömda Halley's komet visar sig i biografen. I händelse av regn ger översten ny order, vilket bara inträffar en gång vart 75:e år.
Löjtnanten meddelar serganten:
I morgon klockan 20.00 framträder översten i biografen tillsammans med Halley's komet. Ett fenomen som bara inträffar vart 75:e år. I händelse av regn ger översten order om att kometen visar sig bland oss i grötställ.
Detta var vad soldaterna slutligen fick höra av serganten:
Om det regnar i morgon klockan 20.00 kommer den berömde Halley, 75 år, att klädd i grötställ, avskjuta en komet i kasernbiografen tillsammans med översten.

2 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Viskleken på militäriska. Den var go´

Lae i Nordtorp sa...

Siste man slänger grinden i sjön.