16 februari 2009

"Sosseförbud"

Miljöpartister bör inte längre kalla sina socialdemokratiska kollegor för "sosse". Detta enligt ett påbud från partikansliet i Stockholm. -Vi ska undvika ord som kan uppfattas som nedlåtande och slappa, säger Anders Åkesson, regionråd i Skåne. Jag kan bara konstatera att efter mer än sextio år som socialist har jag alltid kallat mig sosse. Jag tror faktiskt att jag av illvilliga personer ibland benämnts med andra epitet som gjort mig mer nedstämd. Men jag skall bättra mig och inte längre vara slapp och nedlåtande när jag uttalar ordet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer! Men kanske menar dom något mer subtilt; det lilla fräsande förakt som en del miljöpartister lägger an i rösten när dom säger "sosse" Ungefär samma som gamla bokstavsvänstern hade. Minst lika avståndstaganden som det stockholmskonservativa sättet att säga "såsse".

Själv kan jag tycka att det klämkäckt kamratliga sättet att säga sosse på inom partiet(s), särskilt här i Stockholm, kan kännas rätt bedrägligt. Borde kanske införas ett förbud mot det också!

Lae i Nordtorp sa...

Jag undrar hur samarbetet kommer att fungera på det lokala planet. I de flesta kommuner ingår ju Mp i den borgerliga sfären.