04 mars 2008

Prescott-Bedrock City (Valle)


Den här dagen bjuder på fantastiska vägar och ett underbart väder. När man lämnat öknen bakom sig och kommit upp i bergen är det vad jag kallar lagom. Första anhalten blir en liten spökstad vid namn Jerome. Det vimlar av spökstäder som är de enda minnen som finns kvar från alla små gruvor som bröts i dessa trakter under 1800-talet. En del är med sedvanlig amerikansk "pietism" omvandlade till turistfällor.

Färden går sedan nerför bergen mot Sedona där vi ser de första röda Arizonaklipporna. Vid det gamla vadstället som vi sett i de gamla Westernfilmerna var det i dag möjligt att svalka fötterna. Det var nämligen varmt som i Gehenna. Vi såg många vackra ödlor, men lyckades inte fånga någon på bild . Skallerormarna började vi så smått vänja oss vid, men det är inte mina favoritdjur.
På vägen mot Flagstaff gör vi ett snabbesök i Oak Creek Canyon där det var en livlig kommers med indianhantverk. Det var här Eva-Karin lade grunden till sitt svarta bälte i shopping. En kul episod var att vi fick parkera ganska avsides på parkeringen. Framför bilen var ett stup och samtidigt som vi stiger ur bilen, svingar sig två bergsbestigare över kanten till parkeringen. Det kändes som vi var mitt i en skämtteckning.
Efter lunch i Flagstaff och inhämtande av nödig information för fortsatta äventyr checkade vi in på ett svindyrt motel i Valle.

Det är en by utslängd på prärien där man roat sig med att bygga upp ett slags Disneyland av Fred Flintstones Bedrock City.Att byn hette Valle är för länge sedan glömt.


Därefter hinner vi precis fram till Grand Canyoncentret för att njuta av solnedgången. Grand Canyon är enormt och överträffade alla våra förväntningar. Efter mörkrets inbrott känns det OK att turistshoppa och själva Canyonen berättar jag mer om en annan dag.

Inga kommentarer: