07 mars 2008

Yrkesmän


Det är minsann inte lätt att få tag i hantverkare. Vid orkanen Gudrun för några år sedan blåste en del av ladugårdstaket av och efter sju sorger och åtta bedrövelser fick vi bytt ut hela taket. Ytterligare problem fick vi när det visade sig att delar av arbetet inte var särskilt proffesionellt utfört. Företaget,Rydboholms trävaror, var till en början mycket välvilliga och skulle komma nästa vecka i ett helt år för att rätta till. Nu svarar de inte ens i telefonen, så vi förstår att vi är blåsta. Om det någon idé att stämma honom eller om vi skall driva in vår fordran på annat sätt får framtiden utvisa.
I dag har jag i alla fall fått kontakt med en positiv plåtslagare som lovade komma och titta på vad som går att göra med taket. Det är ju inte nog med att det ofärdiga taket stoppar alla övriga projekt och reparationer i ladugården utan det tar också för mycket energi från oss. Dessutom är det inte så roligt för de närmaste grannarna (vi är ju också grannar)att ha denna fula byggnad i blickfånget. Fast vad kan man begära av en ladugård byggd 1911?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte är den så fasligt ful?
Vi håller tummarna för att ni fått tag på rätt person att åtgärda taket!
Måtte den förre plåtslagaren..............................................................................................

Lae i Nordtorp sa...

Ja, han blir i alla fall inte bjuden att titta på den nyhuggna veden.

Anonym sa...

Ja ni har en imponerande vedbod!
Skulle gärna inspektera den nyhuggna veden vid tillfälle.......