21 juni 2008

Nu vänder det!

För en gångs skull inföll årets längsta dag samtidigt med midsommarafton. Men nu vänder det även om TV-meterologen försökte trösta mig med att det märks inte på över en vecka. Faktum kvarstår att det är mycket längre tid till midsommarafton än till nyårsafton.
Vi hade en fantastisk dag i går hos Johanssons i Viared. Som jag skrev i gårdagens blogg tog vi med oss det vackra vädret och bjöds på sedvanlig fantastisk sill med tillbehör. Dessutom de Halländska jordgubbarna. Ringlekar, midsommarstång, underhållning för alla åldrar hade stugägarföreningen ordnat med ackuratess och frampå kvällen kom den stora överraskningen, Brantevikssillen som Johansson slitit med hela veckan var verkligen något för oss läckergommar. Mellan kvällsmaten och groggen drog herrarna sig tillbaka för ett parti Yatzy. Vem som vann får ni fundera på men Viaredsmästerskapet i luftpistol tog Dennis hem i vanlig ordning.
Vi tog en del bilder och när jag lade in dem i datorn kom jag att tänka på de numera historiska midsommarfiranden vi haft här i Nordtorp. Ett av dem minns jag särskilt, nämligen 1973. Det är 35 år sedan och svärfar hade besök av sin bror från Amerika som inte hade varit i Sverige efter sin emigration på 1920-talet. För jämförelse lägger jag ut länkar till årets firande http://picasaweb.google.com/nordtorp.pp.se/Midsommarafton2008 och från 1973. http://picasaweb.google.com/nordtorp.pp.se/Midsommarafton1973 Helt olika men små grodorna är med i bägge.

6 kommentarer:

Anonym sa...

1967 måste det ha varit!
Absolut inte 1973.

Lae i Nordtorp sa...

1967 är helt uteslutet. Alltför många indicier talar för 1973.Vissa på korten närvarande var t ex inte ens födda -67. etc.etc.

Anonym sa...

Besserwisser har kort stubin och reagerar snabbt.
Vid betraktandet av bilderna sedan är det endast en som kan härledas till 1973 , och det kan inte föreställa en mumie , även om årtalet stämmer.
Annars är det ett härligt potpurri av bilder och du har all heder av dina ansträngningar i alla avseenden!Babisen är jättesöt desslkes mamman.

Anonym sa...

Nu har Besserwisser rett ut saker och ting , och får ge med sig!

Lae i Nordtorp sa...

Messerscmitt heter det väl!

Anonym sa...

Tänk vad bloggdiskussioner kan vara givande!