03 juni 2008

Stekt lever.

Johansson och jag har som tradition att en gång om året avnjuta stekt lever med lök, rostat bacon, svampinjoner och kokt potatis på en restauration i Helsingör. Det är gudomligt. Årets resa gjordes i går i ett underbart vackert väder och var väl tajmad före semestrarna och veckoslutshandel. Måndag är en bra dag och att resa på och pensionärsbiljett var en trevlig upplevelse för plånboken. Rabatten åts dock genast upp när jag stoppade kontokortet i en parkeringsautomat utan att få giltlig biljett i gengäld. Som tur var hade Johansson några danska mynt som resulterade i P-biljett. Genom dubbelbetalningen har vi kanske hjälpt till att öppna P-bolagets telefon vilken var belagd med en ilsken hänvisningston. När vi ändå var på plats tittade vi naturligtvis till ett antal vinhandlare och gjorde fynd. Vi tjänade säkert ett par kronor på varje butelj. Pantfritt öl på färjan är nog inte heller den bästa affären.
På tal om lever minns jag hur en bekant åkte omkring med en dekal i bakrutan på bilen. Texten löd Jesus lever. En lustigkurre gjorde en hemmagjord dekal och fäste den ovanför med texten Dagens rätt.

Dessutom lyckades vi köpa glass och kattmat för rena vrakpriset i Skene på hemvägen. Då kändes det både skönt och välförtjänt att sitta en stund och filosofera på verandan tillsammans med Mumien och Captain Morgan.

Inga kommentarer: